220 V Çalışan Led Perde Yapımı

sinanpolat

Üye
Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba vitrin aydınlatma ve dekorasyon amaçlı kullanacağım led perde yapmak istiyorum. İnternet de satılan bir çok ürün var fiyatlarıyla çok kafa karıştırıyor bende kendim yapmaya karar verdim. Mağazada incelediğim ürün 220V led fişin + ve - çıkışı vardı. ledleri seri bağlantı yaparak her ledin (yanlış hatırlamıyorsam) + baçağına drenç eklemişti. kaçlık drenç kullanmalıyım ve eklediğim led fişi sizce doğrumu. teşekkür ederim.

Kullanmak istediğim ürün 5 mm Beyaz renk kesik baş led...
Perdede 15 saçak olucak her saçakta 30 led toplam 450 led.
led fişi.jpg
led.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şöyle tarif edeyim sana, doğrultma amaçlı kullanmış olduğumuz köprü diyotları baz alalım; led'lerde diyot olduğu için başlarken ilk önce toplam led sayısını 5'e böleceksin bölmüş olduğun grup led'lerin 4 grup olacak şekilde paralel yapıyoruz. elimizde 4 paralel led grubu oluşacak . 4 adet paralel led grubunu köprü diyot şeklinde bağlıyoruz ve AC giriş kısmı köprü diyotta nasıl veriliyorsa o şeklilde 220 volt AC voltajı veriyoruz. Hazırlamış olduğun led'lerden oluşan köprü diyotlara vereceğin 220 Volt sonucu herhangi bir tepki vermeyecek ama köprü diyotun DC çıkış dediğimiz uçlarında 300 volt DC civarında bir voltaj ölçeceksin . Elimizde kalan 5. grup led'leri ise bir birine seri bağlıyoruz ve tedbir amaçlı 100 k 5 w lık bir direnç bağlayarak artısı ve eksisine dikkat ederek 300 volt olan dc çıkışa bağladığımızda köprü olarak hazırlamış olduğumuz diyotlar iletime geçerek yanaçaktır. 300 volt DC gerilime bağlamış olduğumuz led ler çok canlı veya sönük ise direncle oynayarak ışık güçünü eşitlemelisin. Bu arada Çalışırken dikkatli olmalısın fazla güç çekmesede 300 volt DC voltaj tehlikeli olacaktır.
Aynı çalışmayı Nöbetçi eczane tabelasında yaptım büyük E harfi için .
1) Seri ledlerden bir tanesi arıza yaptığında led ler komple sönecektir.
2 ) Bu çalışma ucuz yollu olan bir çalışmadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst