22 kw' lık motor için, siemensin hangi inverter modeli gerekli ?

mtemel20

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
Ustalarım aradım fakat bulamadım sitede. Motorda siemens invertör kullansam 22 kw lık motor için siemensin hangi modeli gerekli, bide frenleme ünitesi nedir frenleme drencinin hesaplaması neye göre hesaplanır. İnvertör yerine yumuşak yol verici takarsam ne olur arasındaki fark nedir? Neden ilakki siemens derseniz bitek onun programlamasını biliyorum.









_________________________________________________
Konu başlığı, konu içeriğini özetlemelidir, başlık seçimine dikkat ediniz.

Düzenleme : Mesut

_________________________________________________
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
selamlar ben sana sımens ın MICROMASTER 430 VEYA 440 serisini tavsiye ederim. 250 kw a kadar motor kontrolu yapar
Ama piyasada çok daha ucuza ve kolay programlıları var bi araştır. ben sana control teknik önerebilirim.
 
kolay gelsin arkadaşım sen sıemens m.master 440 serisi 22 kw sürücü tak babalar gibi çalışsın frenleme klemensleri var üzerinde 3 adet 50n seri bağlayı 150n çıkart 500w yeterlidir
 
Motorunuz, hangi işte kullanılıyor ?
 
arkadaşlar 22kw motor için kaç amperlik kontaktör kullanmalıyım
80 amperlik uygunmu?
 
bu 22kW lık motoru nası bağladın kontaktörü sürücü ile mi bağlıycaksın eğer sürücü çıkışına bağlamayı düşünüyosan 80 fazla bile gelebilir ama kullanabilirsin
 
micromasterların üretimi bitti yanlış bilmiyorsam. yerine sinamicsler geldi. siemens alacağım diyorsan buna dikkat edebilirsin. Sürücüleri ayarlamak bana sorarsan kolay. genelde hepsinde aynı mantık var. elini korkak alıştırma, farklı markalar da dene derim.
motorun ataleti yüksek ise (örnek fanlar) dururken sürücü içindeki DC barayı yükseltir. DC baranın çok yükselmesi sürücüye zarar vereceği için sürücü belli bir değere kadar bu yükselmeye izin verir. bu durumda bazı sürücüler hataya geçer, bazıları otomatik yavaşlama süresini uzatır. DC baradaki bu yükselmeyi önlemenin 2 yolu var. Ya yavaşlama süresini uzatacaksın ya da frenleme ünitesi kullanacaksın. Frenleme ünitesi DC barada oluşan yüksek enerjiyi sürücüye hariçten bağlanacak dirençlere aktarır. Senin uygulamanda yüksek atalet yoksa ya da yavaşlama süresinin kısa olması istenmiyorsa kullanmana gerek yok. kataloglara bakarsan hangi direnci kullanacağın yazar.
Inverter motor frekansını dolayısıyla hız ayarlamaya yarar, yumuşak yolvericinin böyle bir özelliği yoktur. Yumuşak yolverici kalkış anında çekilen yüksek akımı önlemek için kullanılır. Motor maksimum hıza ulaştığında devre dışı kalır. Çok sık dur kalk yapmayacaksa motorun bence yumuşak yolvericiye gerek yok.
 
leventbilgiç ' Alıntı:
arkadaşlar 22kw motor için kaç amperlik kontaktör kullanmalıyım
80 amperlik uygunmu?
22kw motor çıkış gücü, giriş değil. bu yüzden motor üstünde yazan akıma bakman, onun bir üstü kontaktör seçmen daha uygun. 3 faz motorlarda kabaca gücü 2 ile çarparsan yaklaşık akımı verir. dolayısıyla 44A'in bir üstünde hangi kontaktör varsa onu kullanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst