2100volt UV lamba

Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
121
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba, cila makinesinde 2100 volt çıkışlı trafodan UV lambaya enerji gidiyor. Projede UV lamba değerleri 2100v 1400 MC yazıyor ama amperi yazmıyor persampermetreyle olctugumde yaklaşık bir lamba 70 amper cekerken lamba işini arttıkça akımı 45a düşüyor bu normal mi bu yar lambalar için lambanın boyu 153cm UV cıvalı lamba
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Doğrudur, Isı artınca, çektiği akım düşer.
Çıplak gözle bakmıyorsunuz umarım .UV ışığının çoğunu göremezsiniz ama bu görünmeyen ışık gözde retinayı tahrip eder ve retina nın tedavisi yoktur.
 
Direkt bakmıyorum zaten makinenin iç kısmında sadece dışarıya yansıyan isiktan anlıyorum. Bu lamba hakkında bilgisi olan var mı ? Normalde çektiği akımı nasıl bulabilirim. Aşağıdaki resimde makinenin lamba projesi var UV lamba değerleri yazıyor. Anlamadım ben yardımcı olur musunuz
54368
 
kör olmayı birde kanser olmak izler uv lamba çalışırken koruyucu ekipman olmada bakmayı bırak karşında durmayın...
 
Evet birde orası var. Cilt kanseri gelişebilir tabiki. CE standartında koruyucu elbise ve kaliteli gözlük şart. Örnek;

https://m.sabah.com.tr/yasam/2015/03/19/iki-hemsire-nobette-kor-oldu/amp

İşte uv ışıklı odada uyuyan personelin başına gelenler. Sanırım gözleri açık uyumadılar.

Bu lambanın floresan boyunu sadece kışın ayda bir iki kere positif22 spreyi sıkılmış bakır pcb lerde kullandık. Ama tabiki fişi takıp odadan çıktık. Yazın ise güneşi kullanırdık.
Selametle.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst