20KW 220V motoru 12V+ invertör kullanarak calıstırma yardım

garip_avci

Üye
Katılım
5 Tem 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba üniversite öğrencisiyim proje ödevim için 20KW 220V luk bir motoru 12V luk aküler ve invertörle çalıştırmam gerekiyor ama hangi ürünler senkronize çalışır bulamadım.Aküleri forklift aküsü düsünüyorum 12V 600Ah fakat kaç tane bağlamam gerekir bu motoru çalıştırmak için hangi invertörü tercih etmeliyim bilemedim.Senkronize çalışabilecek bir devre için hangi ürünleri almam gerekir acaba?

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
20 kw küçük bir güç değil 12 volt tarafından 1700 amper gibi bir akım çekilmesi söz konusu dolayısıyla hazır bir inverter bulabileceğinizi zannetmiyorum akü ise ayrı bir sorun kullanacağınız forklift aküleri bile yetersiz kalacaktır.
 
peki incerter i nerde yaptırabilirim yada devre çizimi filan bulabileceğim bir yer varmı
 
sanırım projeni veren hocan yapamasın ben bu adamı bırakayım diye bu projeyi sana vermiş uygulanabilirligi saçma bişi bu değerlerle.
 
pekı en fazla ne kadarlık bır motor calıstırabılırım 20kw ı ben secmıstım daha az bır motor da olabılır
 
ödev için yapıyorsanız 100watt gibi bir motor seçmeniz yeterli olur zannederim maliyet etkisinide düşünün.
 
tandoğan arkadaş çok haklı 20 KW az bir ölçü değil buna invertör yapamaz yaptıramazsın.epey akü gurupları oluşturup koruma devreleri soğutma devreleri ofta offf düşünmesi bile çok zor.daha ufak güçte 50 w 100 wat gibi şeyleri düşün bence.formlarda değişik konvertör devreleri var.yada nette rahat bulabilirsin.iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst