2020 klima tavsiye

gokhangk

Üye
Katılım
12 May 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir klima bakıyorum onun gazı bunun sesi derken baya kafam karışdı. Mitsubishi srk50zs-w(s) alacakdım (6500 tl), daha uygun buluruyum diye fiyat araştırması yaparken srkz50zs-w(s) ve srk50zs-w(7400tl) farklı modeller oldugunu gördüm. Arasındaki farklar; biri r410 gaz diğeri r32 ve enerji tüketimi gibi farklar var. Sizin önereceğiniz bir model var mı? Bu fiyatlara gerek var mı? İstanbulda yaşıyorum, klima keşifi yapıldı 18000btu.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ev kaçıncı kat. Isi yalıtımı var mi. Bu fiyatlara soğutma için gerek yok bence. 410 gaz yada 32 hiç fark etmez uygun olanı alın
 
hocam geçmiş forum konularını inceledim, baya bilgilisin bu konularda, senden cevap bekliyordum aslında, iyi oldu yazdığın.
Ev giriş kat, yeni bina ama salonun bir duvarını fransız balkon olduğu için o kapıdan çok fazla sıcak ve soğuk hava geliyor.
Aradığım klimanın sessiz olması çok önemli çünkü apartmanda çok fazla yaşlı var ve her şeye şikayet ediyorlar evcil hayvan, tv sesi vs. bu yüzden ses olayı önemli, kimseyle problem yaşamak istemem.İyi bir soğutma dışanda az elektrik tüketen ve uzun süre şikayet etmeden kullanacağım bir ürün arıyorum.
Gaz olayını yazmamım sebebi mitsubushi heavy firması (srk50zs-w modelini satan) diğer ürün için(srk50zs-w(S) ) modeli için; eski s model R410 gazı var , yakında onun gazını bulmak zor olacak dedi. Fiyat olarak da 5-6 bin tl ye kadar çıkabilirim ve acele etmem lazım yeni vergiler geldi fiyatlar artmadan almak istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Estağfurullah. Ses olarak cihazların hemen hemen hepsi aynı performansı verir. Çok dandik değilse cihaz. İnverter kompresör pek ses yapmaz zaten. Ikincisi 410 gazı daha 10 15 sene rahat bulursunuz kim dediyse mal satmak için dediğine eminim. R22 gaz 10 seneyi geçti hala var piyasa da. Hem gaziniz kaçmadikca o cihaz 100 sene o gazı kullanır. Son olarak piyasada genel olarak 2 tür ürün var. Kendi cihazını kendi üretenler birde fason yaptıranlar. Atıyorum daikin bir çok ürünü kendi üretir mesela bunun yanında airfel daylux gibi ürünleri daikin servisi takar üreten ise midea dir.birde daikin airfel ile aynı cihazı üretip 3 binlira fazlaya satar. Adi daikin diye. Midea hem kendine hem başka firmalara uretir. Midea airfel rota vessen daylux herseyi aynı markasi farklı cihazlardir. Onun dışında gree üretimi cihazlar var demirdokum gibi. Bunlar genelde uygun fiyatlı olur is görür. Bende airfel kullanıyorum. Biraz daha iyi bisey dersen mitsubishi heavy Panasonic toshiba olabilir. Ama Panasonic nasılsın toshiba tuzludur. Mitsubishi electric daikin zaten almış başını gitmiş. Bütçenize göre heavy yada uygun fiyatlı airfel felan bakabilirsiniz. Kapasite hesabı için bi servis çağırıp keşif yaptırabilirsiniz. Elektrik tüketimleride çok fark etmez. Verilen paraya değmez. 12 lik cihaz aylık 150 tlyi geçmez son zamları bilmiyorum tabi elektrik için. Geçen sene sürekli açık kullandım 100 150 tl fark ödedim.
 
25m^2 oturma odamızda şuan midea oasis 12000 btu var ve izmir gibi sıcak bir yerde ısınamıyoruz baya geç ısıtıyor odayı zaten artık eskidi değiştirmeyi düşünüyoruz. Soğutma konusunda bir sıkıntımız yok ama ısıtma konusunda yeterli gelmiyor.

İzmir'de oturuyoruz evimiz yalıtımsız camlar çift cam dört tarafı açık yani yanında 1er katlı evler var biz 3.katta oturuyoruz hatta dış cephede boya bile yok yeni klimayı taktırmadan önce dış cepheye boya da yaptırmayı düşünüyoruz daha fazla yalıtım sağlamak için. Ve ben çok üşüyen biriyimdir özellikle klima ayaklarıma vurduğundan dolayı ayaklarım çok üşüyor.

Ve çoğu klimacı 12000 btu alın yeterli demesine rağmen 18000 btu almayı düşünüyoruz. Çünkü 18000lik alıp yandaki odanın penceresini açıp 18m^2 olan o odayı da ısıtıp soğutmak istiyoruz.

Öncelikle kaç btu almalıyız?

İkinci olarak marka konusunda mitsubishi ve daikin düşünüyoruz ilk klimayı alırken de böyle düşünüyorduk ama ucuz diye midea aldık yani sütten ağzımız yandı artık yoğurdu üflemeye çalışıyoruz ve daha tanıdık markalardan almayı düşünüyoruz.
Hangi markayı tavsiye edersiniz?

Mitsubishi electric msz-fh (krigamine) düşünüyoruz havayı esinti şeklinde veriyor bu sayede soğutma modunda ayaklarımız üşümez diye.

Daikinda da shira plus serisinde sıcak havayı odanın alt kısmına , soğuk havayı üst kısma verdiğinden dolayı ayaklarımız üşümez diye düşündük.

Sigmaya da baktım iklimsa bilinen bir satıcı diye ama ısı kapasiteleri de fiyatı gibi ME ve DAİKİN'den düşük geldi gözüme.

Midea da acaba btu seçimi hatalı ondan mı ısınamıyoruz tekrar midea alsak mı almasak mı diye düşünüyoruz bütçeyi fazla zorlamamak adına.

Özellikle msz-fh kullanan varsa görüşleri nasıldır bu klima hakkında merak ediyoruz ve diğer markalar hakkında özellikle ısıtması güçlü olanlar hangileridir (tabi soğutması da az olmasın kaynamayalım izmir sıcağında) görüşlerinizi bekliyorum.

Kirigamine genelde bayilerin ellerinde yok ve 13.000tl vermek gereksiz diyorlar. msz-ap(enviro)(8.000tl) ya da msz-hr(hare)(9.000tl) öneriyorlar.

Ayağımızın üşümesi sonuçta konfor açısından sorun yaratıyor fakat arada da 5.000 tl fark var.

Sizce tasarruf açısından da kirigamine aldığımıza değer mi ?

Birde kirigamine kataloğunda wifi arayüz özelliğini göstermiyordu (opsiyonel olarak da dahili olarak da), internet sitesinde wifi arayüz özelliği var gösteriyor. Hangisine inanayım bilemedim. Bu konuda bilginiz var mı?

Ve bir diğer konu ise elektrik faturası midea ile kışın 3 ay boyunca ayda 3 4 gün kapanmıştır anca aylık klimanın harcadığı aylık 650tl geldi ve bazen elektrik saatimiz içerde olduğu için elektrikçi evde olmadığımızda geldiğinde 2 ayın faturası bir ayda geliyor ve fatura doğal olarak baya yüklü geliyor. İçerisi geç ısındığı için gece gündüz açık bırakıyoruz bu da bizi baya zorluyor.
 
Abi uzun uzun yazmışsın. Bütçe sıkıntın yoksa tabiki me krigamine al keyfine bak. Evin yalıtımsiz ise oraya giriş sınıfi cihaz olmaz zaten. Orta seviye 12 lik alman gerekirdi. Midea nin o serisi ne kadar eski bilmiyorum ama yenilerinjn çoğu gerçek 12 lik değil. Piyasada 2700 3500 arası satılan hemen hemen bütün cihazlar 9 luk kompresörun yazılım ile artırılmış hali. Gerçek 12 lik dedinmi performansli cihaz almış olursun. Aklında olsun me de de daikinda da giriş seviyesi cihaz var. Yani 3 bine alacağın midea ile 5 bine alacağın me aynı olabilir. Teknik verilerini inceleyip dikkatli seçim yapman lazım.
Bunun yanında. Evi ısıtmak soğutmak dışında o enerjiyi orada tutmak daha önemli. Bende klimanin olduğu yere yalıtım yaptır en azından salonda ise salonun dis tarafını mesela. Yoksa fatura yüksek gelir. Dediğin me cihazın tabi sarfiyatı fark eder. Ama kac senede parasını çıkarır orasi muamma. Dizel benzinli arac gibi düşün. Klima ile ayağını ısıtmak biraz zor. Kalorifer gerek öyle konfor arıyorsan. Isınan hava yükseldiği için yer en son ısınıyor.
 
Bütçe sıkıntısı aslında var zaten tasarruf yapmak ve daha fazla ısınmak için yeni bir klima bakıyoruz çok tasarruf yaptıracaksa ancak klimaya 10.000tl ve üzeri verebilirim. bendeki midea 6 yıllık . yalıtım yaptırmamız pek mümkün değil. ev de akraba evi kaloriferle de uğraşılmaz burada, demek istediğim ayağımıza vurduğu için ayağımız üşüyor oysa krigamine de natural flow var, daikin shira plusta da soğuk hava tavana doğru üflüyor , sıcak havayı da ayak kısımlarına üflüyor ayak ısıtmak için bunlar var ama biraz pahalı işte. msz-ap gibi bir model alsam ne derece tasarruf sağlar, kirigamine alsam ap'den 5000tl fazla verdiğime değer mi diye soruyorum
 
Bu bilgileri kim verdi bilmiyorum. Kışın klimalar zaten aşağı üfler. Yazın yukarı üfler. Siz yönünü değiştirmezseniz tabi. Odayı evi görmedim bilmiyorum ama oraya 16.lik cihaz alabilirsiniz. Yada performanslı bir 12 lik. 10 bin tllere cikmak size kisa vadede çok şey getirmez kanımca
 
Herkese selamlar,

Ben de toshiba klima almayı düşünüyorum. https://www.alarko-carrier.com.tr/tr/kategori/klima buradaki klimalara baya daldım, J2KVSG Shorai Edge 18 dışında hangisini önerebilirsiniz? farklı önerilere de açığım.

Evim 4.katta salona takacağım klimayı yaklaşık 18 metrekare bir alan var ve yalıtım yok. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?
 
18 metre kareye 18 lik klima büyük. Toshiba nin tüm serileri performans olarak aynı hemen hemen. Bazi özellikller filtreler fiyatı artırıyor. 18 m2 ye 12 lik cihaz yeter
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,270
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst