baybars

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
253
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar Emo her sene yeni mezun bir mühendisin alması gereken minimum maaş miktarıyla ilgili bi çalışma yapıyormuş sanırım.2013 yılı için bu rakam ne kadar bir bilgisi olan varmı.
 
Bence asgari ücrettir.
Çok birşeyler beklemek hayal kurmak olur ama her iş önce hayalde başlar :)
 
2700 brüt bunun neti 1800 civarı olur... Ama sen yeni mezunken bu maaşa özelde iş bu seni alnından öperim..
 
Evet arkadaşlar mühendisler 600TL ye çalısıyor! Hatta karın tokluğuna iş arayan elektrik mühendisleri kaynıyor piyasada!!.Abartmayın beyler.Bakın bütün maaş konulara hep aynı isimler yazıyor.Yok 800tl ye iş bulamıyorlarmışta zartta zortta.Bırakın bu işleri.Gidin bakalım marketteki çırak ne kadar para alıyor öğrenin.Sonra mühendis maaşlarını konusun.Çok ciddiyim ilerde 800 tl ye razı olan varsa gelsin benim yanımda dolaşsın,mühendislik yapmasınada gerek yok getir götür işlerini yapsın o parayı veririm!Bunların cogu piyasayı dusuren patron zadeler ve yalakaları.
 
Evet mühendis arkadaşlar lütfen sorun, başka mesleklerde çalışanlara sorun, diğer mesleklerin çalışma şartlarınıda inceleyin!!!!!!
21 yaşında yanındaki adama 800 tl verecek olanlardan piyasayı öğrenin!!!
 
Yeni mezun arkadaşlara Allah kolaylıklar versin öncelikle diyelim ve başlayalım. Bu olay herbirimizin başından taze diplomalıyken geçmiştir. Ama önemli olan sevdikleri ve hayatını idame ettirebilecekleri alanda yoğunlaşmaları ve tecrübe etmeleridir. Para sonrasında geliyor. Şuan da başlangıç ücreti olarak 1300TL gibi düşünün, sonrası sizde. (Sabır, sebat, doğru tecrübe sonrasıda kendini gösterebilme stratejileri)
 
Bence de patronları kötülemek değil ama bende yeni mezunum mühendislik mesleğinden bahsediyoruz lütfen arkadaşlar küçük paralara evet demeyin. (fakat kendinizi geliştirmek çok önemli) çünkü zaten çalışacağınız firmalar iyise size yardımcı olacaktır. ben 3 ay sayısız iş yeriyle görüştüm bazen askerliğim sorun oldu bazen 800 liraya çalış dediler hayır dedim. hatta bi iş yerinde maaşım kaldı (aldım sonra :D) ve sonunda mutlu olabileceğim iş buldum. etrafımdaki arkadaşlarda var aynı durum söz konusu. iş bulma şans işidir bunun altını çiziyorum ama şansınız çok önemli. neyse bence istanbul için 1300+ üzeri düşünün derim ben. 2012 marmara üniversitesi mezunuyum
 
Emo brüt 2700 olarak belirlemiş asgari ücreti.
Sen 2000TL iste.Protokol yapmış SGK ile TMMOB de.
Yerse...:)
 
bende yeni mezunum askerden geldiydim 3 aydır çalışıyorum 1 ay iş aradım 1500 2000 arası teklif ettiler hep en az 7 8 yerle görüştüm
şu anda 2100 net + asgari geçim indirim :) + yemek parası +yol + mesai felan 2500 felan geliyor bulabildiğim en iyi iş buydu benle birlikte mezun olan arkadaşlar 2000'den aşağıya çalışıyorlardı tabi bu konularda şans da gerekli ama birazda araştırmacı olmalı insan.

emoyu kötülüyoruzda şube şube farklılık gösteriyor sanırım bu emo lar bizim şube gayet yararlı oldu bana iş konularında
 
Son düzenleme:
Yeni mezuna 1500-2000 tl olması bile bence şu anki piyasada kötü sayılmaz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,318
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst