2000kwa lık bir fabrıkada reaktif %7 oldu

Çok düşük akım çekmeye neden olan yüklere münferit kompanzasyon yapmaya çalışın sorununuzu kökten çözün. Bu yüklerde muhtemelen aydınlatmadır.(münferit kompanzasyon=her bir alıcı için kompanzasyon)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
nasıl yaptığımı anlatayım fabrikada soğutma komprasörleri 45 kw ve 200 lık arasında değişiyor
motor güçlerine göre mesela 45 kw motor için 25kva lik sabit kondansatör koydum direk olarak motora bağladım araada sigorta var tabi inanırmısınız kondansatörü bağlamadan önce motor kalkınma akımı 150 A iken kondansatörle 125Alere düştü tavsiye ederim
 
Bu Arada şunu Söylemeyi Unuttum
kompanzasyona HİÇ Bİr MÜdahale Etmedİm Hatta Kompanzasyon Rahatladi
14 Adet KomprasÖr Ve Yardimci Ekİpmanlar Var Toplam Makİna Daİresİnİn GÜcÜ 1300 Kw
unutmayin Sabİt KondansatÖr Abb Secİn
 
Açıklamalarınız için teşekkürler arkadaşlar, kahraman 77 sanırım siz merkezi kompanzasyondan değil de, tek tek kompanzasyondan bahsediyorsunuz, böylece verimi de arttırmış oluyorsunuz. Bazı güçlü motorlara tek tek kompanzayon uyguladığınızda kendini kısa sürede amorte edebiliyor mu peki?
 
evet kondansaörleri bağlamadan önce 45 kw bir motor 150 A çekiyordu kondansatörü taktıktan sonra 120 A düştü hatta bursa orhangazi bölgesinde tedaş tan tebrik geldi en iyi biziz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst