20000A Raykaynak Makinesi Troid Akım Trafosu Kontrolünü Nasıl Yaparım?

efeboztaş

Üye
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
47
slm kaçak akım rölesinin sağlamlığını nasıl öğrenebilirim tşk
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
efe kardeşim kaçak akım rölesininnin giriş fazını notr ünü bağla , çıkışlardan da faz ve nöt al , bir de haricen toprak ucu almalısın..
Bunların herhangi ikisini (çıkış tarafından) biribirine değdirdiğinde kacak akım rölesi atıyorsa sağlamdır..
bütün ikili kombinasyonları denemeyi unutma !!!
 
tekkolu abi ben demiruollarına raykaynak makinesi kullanıyorum. makine 20000 amperde rayı eritiyor ve iki rayı birleştirip 20yıl garantili kaynak yapıyor. enerjisi 380v 400kv lık jeneratörden alıyor. jeneratörden dağılan 3 faz ve 1 nötr troid içinden geçiyor buna bağlı ollarak kaçak akım röesi bulunmakta bu rölenin sağlamlığından şüpe ediyoruz. bu tereddütü kafamızdan atmamız gekekl tşkler
 
Troid içindeki fazlardan ve nötürden geçen akımların vetörel toplamı, troid rölesindeki ayarlanan akımdan fazla ise röle devreyi açtırır. Çalışma mantığı bu şekildedir.

Eğer ki röle üzerinde bir test butonu varsa buna basıp, rölenin devreyi açtırmasını görünüz.

Test butonu yoksa, mümkünse nötr kablosunu troid içinden çıkarıp, dışından geçirerek tekrar bağlayınız ve enerjiyi vererek kaynak makinesini çeliştirmeyı deneyiniz (Dikkatlice lütfen...)
 
genç arkadaş, doğru bilgilerin sayesinde 7 saat 2000 devirde rayları kaynatan makinenin operatörü olarak uygulamayı yaptım ve kafamdaki soru işaretini kafamdan attım sayende. teşekkürederim TCDD
 
12 adet mekanik kontakların kapanması ve açması sonucu 160 sn de kaynak kafası rayı kaynatıyor,her mekanik kontağın açma ve kapama zamanları belirlenmiş zamanda açılıyor ve belirli zamanada kapanıyor. bu zamanlama işlemi dişlinin dönüşü ile gerçekleşiyor. dişliye bağlı bi skala var o skala 22.saniyeye geldiğinde 12 nolu tırnak düşüyor 55. sn de atıyor ve diğerlerininde tabloya göre zamanları var.ben bu işlemi elektronik programlayabilirmiyim. MEKANİK PROGRAM MOTORU DEĞİL , ELEKTRONİK PROGRAM MOTORU NEDEN OLMASIN..... TEŞEKKÜRDERİM:):)
 
380 v0lt 400 kv jeneratör 1800 devirde raykaynak makinesinin beslemesini sağlıyor. Statik voltaj regülatörü devresi yapmam gerekiy0r yardımcı olurmusunuz.. Kaynak makinesinin çektiği akım 20000 teşekkürederim
 
380 v0lt 400 kv jeneratör 1800 devirde raykaynak makinesinin beslemesini sağlıyor. Statik voltaj regülatörü devresi yapmam gerekiy0r yardımcı olurmusunuz.. Kaynak makinesinin çektiği akım 20000 teşekkürederim

Voltaj bilgisinide bize verebilmeniz mümkün mü acaba? (kaynak makinesinin çıkış gerilimi) Doğru akım olma ihtimali çok yüksek olmasına rağmen alternatif olma ihtimali de varmı?
 
kaynak kafasının primer devre girişi: 380 volt 400 amper A.A sekonder devre çıkışı: 6.3 volt 20.000- 23000 amper

jeneratör ac 3 faz 1 nötr 400 kva 400/231 v - 50 Hz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,267
Kullanıcılar
449,844
Son üye
mehmet.ali.turhan.99@gmai

Yeni konular

Geri
Üst