20 yıl içinde elektrikle çalışan jetler devrede.

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
ÇİFT kişilik elektrik motorlu bir uçağın geçtiğimiz yıl 8 dakika boyunca uçarak saatte 250 kilometre hıza ulaşması heyecan yarattı ve elektrikle çalışan jet uçaklarına yönelik çalışmaları hızlandırdı.

NASA ve Georgia Teknoloji Enstitüsü Uzay Sistemleri Dizayn Laboratuvarı (GATech) tarafından desteklenen ve elektrikli uçaklarda kullanılmak üzere motor ve likid hidrojen soğutma sistemleri üzerinde çalışan Prof. Dr. Cesar Luongo ve Dr. Philippe Masson isimli araştırmacıların hazırladığı rapora göre, 20 yıl içinde elektrik motorlu jet uçaklarının gökyüzünde görüleceğinin tahmin ediliyor.

Araştırmanın temelinde, her gün gerçekleşen binlerce uçuş sırasında atmosfere zarar veren gazların ortadan kaldırılması, şirket ve yolcu başına uçuş maliyetlerinin düşürülmesi fikri yatıyor. Rapora göre uzmanlar elektrikli uçakların “kaportasını” bugün tasarlayabiliyorlar ancak bu uçakların kaderinin uçaklarda daha çok enerji depolayabilen sistemlerin geliştirilmesine bağlı olduğu belirtiliyor. Yüzde 100 elektrikli motor ile çalışan SkySpark isimli, iki kişilik Pioneer Alpi 300 türü bir uçak, İtalya’da 8 ve 10 Haziran 2009 günlerinde uçuş yapmıştı. 8 dakika havada kalan uçak, saatte 250 kilometre (155 mph) hıza ulaşarak rekor kırmıştı. Uçak, DigiSky ve Turin Polytechnic Üniversitesi tarafından geliştirildi.

Alıntıdır
 
bence gelceği belirleyecek şey havanın kaldırma gücünden faydalanıp uçan kanatlı cihazlar yerine yerçekimine henüz bilincimize ulaşmamış yöntemlerle meydan okuyan araçlar belirleyecektir.havanın kaldırma gücü ve kanat teknolojisinin ötesinde bir anlayılşa çalışan ve yine uçabilen cihazlar.
içimdeki derin bir anlayış bunun elektrik ve manyetizmayla olacağını söylüyor
belki bizim kuşak canlı şahit olmaz ama eminim birkaç 10 yıl sonra bu sorun aşılacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst