20 sn çalışıyor 3 sn duruyor

Katılım
28 Mar 2013
Mesajlar
38
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, bir soğutma sistemi kurdum, 1.5 hp'lik tecumseh kompresör kullandım, kondanserim, likit depom, kurutucum falan herşey tamam. 404'ü verdim yalnız anlayamadığım bir-iki nokta var size danışmak istiyorum

dün sistemi kurup izledim, saat tuttum. ortalama 20 sn çalışıyor, 3 sn duruyor (+ - 1 sn oynuyor) . böyle bir döngü halinde devam ediyor. Bu normal bir şey midir yoksa sürekli çalışması mı lazım?

ikinci sıkıntı ise kompresör ısınıyor. böyle el değmeyecek kadar değil ama bariz bi sıcaklık var hissedilen, bu normal midir? teşekkür ederim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sistemin elektrik şemasını eklermsiniz

Kompresörü durduracak hangi emniyet elemanları var ve bu duruş esnasında hangi devre elemanı durduruyorsa ona göre hareket etmek gerekiyor.

Alçak basınçmı yüksek basınçmı yağlama basıncımı termostatmı ? Kompresörün ısınması konusunda dönüş gazı sıcaklığı nedir süperheat değeri nedir. Emme basma basınçları nedir? Dönüşe soğuk gaz gelmiyorsa kompresör kendini soğutamaz buda aşırı ısınma ve kompresör sargı yanmasına doğru gider. Aşırı ısınma önce sargıyı kavurur.

Sistemi dizayn eden sizseniz bunun cevabı sizde sizin daha iyi bilmeniz lazım.
 
Serkan hocam, ben deneme yanılma yapa yapa bu işe merak salmış bir arkadaşınızım, o yüzden bu verilere ve bu verilere nasıl ulaşılacağına dair şimdilik pek bir bilgim yok. ama kompresörün üstünde -zannedersem- kompresörün sıcaklığını ölçen bir termostat var.(kompresörü öper halde duruyor.) Bunu sökmeden kompresörden ayırdım acaba komp. ısındığından dolayı mı kapatıyor diye, ama yinede 20 sn. çalıştı 3 sn. durdu.

Peki şunu sorayım. Sağlıklı bir sistem sürekli mi çalışır yoksa ara ara durup tekrar mı çalışır? Saygılar
 
Şöyle söyleyeyim ,

Benim çalıştığım üzerinde deneyimim olan hiçbir cihaz 20 saniye çalışıp 3 saniye durmuyor. Dur süresi çok kısa normal duran bir cihaz en az 90 saniye civarında durmalı.
 
en azından bir problem olduğunu öğrenmiş oldum çok teşekkür ederim,

peki hocam gazı tartarak değilde basınca göre verdim, az veya çok şarj etmiş olmam (komp.'ün boğulması açısından) komp'ün kısa süreli durmasıyla bir ilgisi olabilir mi? yani hatayı ilk nerede aramalıyım?
 
Olabilir tabiki. Gazı az şarj etti iseniz alçak basınç prezostatı cihazı durduruyor olabilir. Veya bozulmuş bir emniyet devre elemanıda cihazı durdurup çalıştırıyor olabilir. Elektriksel bir hatada olabilir.

Eğer imkanınız var ise cihazınızın elektrik şeması ile cihazın çalışma basınçlarını bize yazarsanız çözüme ulaşmakta daha çok yardımcı olabiliriz.
 
tamam hocam en kısa zamanda bu bilgileri paylaşacağım. teşekkür ederim.
 
Selam dostum
Tekumser motoru sıfırmı aldın?
Eğer öyle ise tekumserin bazı serilerinde fabrika çıkışı klemens kutusu hatalı bir göz at derim. Benim başıma 2 kez geldi
Birde motor üç fazlımı? Tek fazlımı?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
arkadaşım, tecumseh motor ikinci el, CAJ9513Z , hermetik, monofaze, 1.5 hp bir motor. senin sıkıntı yaşadığın model bu muydu acaba?
 
Olabilir tabiki. Gazı az şarj etti iseniz alçak basınç prezostatı cihazı durduruyor olabilir. Veya bozulmuş bir emniyet devre elemanıda cihazı durdurup çalıştırıyor olabilir. Elektriksel bir hatada olabilir.

Eğer imkanınız var ise cihazınızın elektrik şeması ile cihazın çalışma basınçlarını bize yazarsanız çözüme ulaşmakta daha çok yardımcı olabiliriz.

Serkan hocam sana bir çizim gönderdim mail olarak. Bilgin olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst