20 KW' lık bir güce kaça kaç akım trafosu kullanılır.

:mad: dostum 100/5 akim trafosu 20kw lik bİr guce fazla gelİr akim trafon geÇ algilar rÖleye geÇ uyari gÖnderİr kompanzen dÜzgÜn İŞlemez!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaslarimin dediklerine aynen katiliyorum...Fakat bir noktayi belrtmezsem eksik kalacakmis gibi geldigi icin yazmak istedim...25 KW lik bir guce kaca kac akim trafosu kullanmaliyim seklindeki soruda eksiklik vardir...Cunku guc faktoru bilgisi verilmemistir.(aksi belirtilmedikce gerilimi standart 380 veya 400 volat alabiliriz )
Dikkat cekmek istedigim nokta,cok sayida desarj lambasinin bilgisayarin ve envai cesit elektonik anahtarlamali cihazlarin oldugu yuklerde cos fi degeri 0.5 seviyelerine kadar dusebilmektedir.
Mesela bu durumda 20000=1.732x380xIx0.5 bagintisindan akim=60.77 Amper cikar ki bu durumda 40/5 lik akim trafosunu bir daha dusunmek gerekebilir..
Bunu niye belirtme geregi hissettim,su an calismakta oldugum ulkede kompanzasyon hic yok,musteri de yapmiyor devlet de zorlamiyor,bu isi bilen de pek yok...pano tek hat semalarini gonderdigim panucu beni cagirip hesaplarimda yanlislik oldugunu soyledi...( ben cos fi yi 0.8 olur diye dusunmustum)...Neden diye sordum...Sen bu ulkede cos fi degerinin kac civarinda oldugunu saniyorsun dedi...0.6-0.7 arasindadir dedi...bu kablo ve salter degerlerini yukseltmezsen sorun yasarsin dedi...Bu deneyimi paylasmak istedim...saygilar
 
yasindogan arkadasım neden 30 a 5 akım trafosu kullanması gerektiğini biraz açarsan sevinirim ???
 
aslında 60/5de algılarda ama daha iyi algılarda kompanzede
 
Anladiysam libyali olayim:)
Yasin kardesim, kurulu gucun cok altindaki yuklerde dusuk akimlari algilayabilme hassasiyeti acisindan,kucuk oranli akim trafosu kullanma yoluna gidilebilmektedir ve bu anlasilir/mantikli bir yaklasimdir...Fakat 20 KW lik bir guce ( gucun ozelligi belirtilmemis ) akim trafosu secilirken yukarida arkadaslarimizin yapmis oldugu gibi yorum ve hesap gerekir...sevgiyle...
 
peki 250/5 olup 150 kw olursa nasıl cihaz olmalın sence beyin

---------------------------------------------------------------------------------

tabiki ben katılıyorumda bu arkadaş ne amaçlı kullanıcak sayaçmı beyinmi acaba

---------------------------------------------------------------------------------

siz cihaz ne kullanıyosunuz



_________________________________________________

Düzenleme: BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınız üzerinde bulunan Düzenle tuşuna basarak ekleme yapınız.
 
belli yorumlar yapılmış gereken cevaplar verilmiş bir de ben sunu hatırlatayım! Arkadaşım gereken akım trafosunun üstünde bir akım trafosu koyarsan röle geç algılar ve geç uyarı gönderir bu durumda da kompanzasyon sistemin dogru calısmaz!
 
soylu 80 hesabında bir yanlışlık yokmu 3*220 diye birşey olmaz fazlar arasında 120 derecelik acı farkı vardır hatalıysam lütfen düzeltin .kullanılacak akım trafosuda 55/5 veya 60/5 dir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst