20 KW' lık bir güce kaça kaç akım trafosu kullanılır.

özcanı

Üye
Katılım
19 Şub 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,


Ben kompanzasyonu bilmiyorum öğrenmeyi çok istiyorum,mesela 20 KW ' lık bİr güce kaç' a kaç akım trafosu kullanılır. Ayrıca ne tür röle kullanılması gerekiyor ?


Şimdiden Teşekkür ederim.


Özcan İLİÇ Erzincan.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Forumu incelerseniz eğer detaylı bilgi alabilirsiniz. Sorunuza gelince verdiğiniz bilgiler yetersizdir. Detayları da gereklidir. alıcılar nedir? analiz yaptınız mı? dengesizlik var mı sistemde? vs
 
100/5 akım trafosu kullanabilirsiniz, 3 fazıda ölçüp kompanze edebilen bir role almanız kafi, yeni nesil rolelerin çoğunda ölçüm tekniği güzel gerekli akım trafosunun iki mislini koymanızda ciddi anlamda problem yok.
 
güner dr hocam
ben bu oranı en yakın bir üst değer olarak biliyorum lütfen yanlışsam düzelt örnek 40 amper akım çeken tesise 50 /5 gibi
 
arkadaşlar,30/5-40/5-50/5 akım tr oranı seçilebilir.Burada tesisteki alıcıların karakteristiği önemli.Küçük alıcılar varsa onlar devrede iken küçük mesela 0,5 kvar bir kondansatör gerekli ise akım trafosu bu kondansatörün de çektiği akımı hissetmelidir.100/5 akım trafosu 0,5 kvar bir kondansatörü algılamaz.
 
kardeş sana lazım olan akım trafosu 40/5

nasıl hesaplanır diye soracak olursan, kurulu gücün/ toplam voltaja bölümü

20000 / 3 * 220 = 30.3, 5 tir
 
tknsyn ve soylu 80 arkadaslarımızını dediği gibi 40/5 ve üzeri akım trafosunun seçilmesinde sakınca yoktur. (Akım trafosunun minimum algılaması gözardı etmemek şartıyla )Seçilen akım trafosundaki akım değerinin 2 katı kadar Var değerinde minimum kondansatör kullanabilirisiniz. Yani 40 / 5 için 2*40 Var (0.08 kVar) minimum kullanılabilecek kondansatörümüzdür. Ayrıca gücün 2/3 ü oranında kondansatör gerekir. Bu kondansatörlerin dizilimi ise kullanacağımız reaktif rölenin kademesine göre değişir. Şayet 12 kademeli bir röle ise. Bu dizilimi 1/4u en son kademe ve ilki akım trafosunun minimum algılama durumu olarak seçilir.Ortadaki (yani 7. kademe) ise ilk ve son kademelerinin toplamının 3'te biridir. (ilk kademe+son kademe)/3 'tür. İlk kademe ve orta kademe arasındaki kondansatör dağılımı toplam kondasatör gücünün 1/3u şeklinde, orta kademe ve son kademe arası güç dağılımı ise toplam kondansatör gücünün 2/3unu kapsayacak şekilde gerçekleştirilir.
Eksik ve yanlış bilgiler için şimdiden af buyurun.
 
arkadaşlar çok teşekkür ederim ben 15 yıldır bu işi yapıyorum çıraklıktan yetiştim ama tabiri caizse bizim buralarda bir faz bir nötür tut götür vardı ama ben bunu keendi çabamla biraz deyiştirdim mesleyimi çok seviyorum istanbulda avrupa tarafında bu işi iyi bilen arkadaşlar varsa 2008 de ocak şubat ve mart aylarında öğrenmek amaçlı çalışmak isterim bana yardımcı olacak arkadaşlar varmı slamlar
 
Sayin Özcan arkadaŞim İstanbulda tabİkİ vardir ÇaliŞip kendİnİ yetİŞtİre bİleceĞİn yerler ama buda bİ gerÇektİrkİ İnsan bİrŞeylerİ ÖĞrenmek kavramak İster ve İstedİĞİ Şey uĞruna Çaba sarf ederse İstanbulda deĞİl doĞunun en Ücra yerİndede olsa ÖĞrenİr yeterkİ kalpten İste ve İstedİĞİn Şeye sadik ol anlamaya ÇaliŞ ve ve Çok ÇaliŞ bikma yilma ayrica soru sormaktan hİÇ Çekİnme bu Çok Önemlİ erzİncanda olman Çok bÜyÜk bİ engelde Ğİldİr senİn yetİŞmende bİ Çok kİŞİ var doĞu İllerİnde hemde sanayİsİ hİÇ yok dİyebİleceĞİm İllerde ama sİtedekİ paylaŞimlarina baktiĞimda onlara gerÇekten profesyÖnel gÖzÜyle bakiyorum ve tebrİk edİyorum sen sen ol mesleĞİne aŞik ol. sen mesaji aldin fazla sÖze gerek yok kendİne İyİ bak.
meslek hayatinda baŞarilar dİlİyorum
 
soylu80 arkadaşımın dediği doğrudur 40/5 akım trafosu yeterlidir. 100/5 akım trafosu çok büyük olur ve hassas olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst