-20 ile -125 derece soğutabilen gaz

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar , makinamızda bulunan soğutma ünitesindeki karışım gazının kaçması üzerine firmayı aradım ve Amerikadan almamız gerktiğini söylediler . Gazın içeriğini bilmiyoruz , endüstriyel bi sır diye vermiyorlar . Gaz Avrupada , Asyada bir çok ülkede mevcut ama Amerika bizim nereden alacağımıza bile karar verip ya İngiltere veya Hindistan dan alabilirsiniz dediler . Şimdi bide İngilterteden gelecek gazı bekliycez bi hafta..
Bu gaz çok hızlı sirkülasyon yapabilen bi gazmış ve sektörde buna Şeytan Gazı veya Firavun Gazı :) diyorlarmış . Peki abi bu dereceleri soğutabilen başka bi gaz yokmu , veya kendimiz bu özellikleri bulunduran gaz yaptıramazmıyız ? Istanbul Linde Gazı aradım sıkıntımı bile anlatdım fakat geri dönmediler . Fikirleriniz için sağolun .
 
makinanın etiketini siteye girebilirmisin
 
Makina çikolata kağıdına mikron hassasiyette aluminyum teli eriterek yapıştıran GALILEO marka matalize makinası , soğutucu ünitenin adı ise POLYCOLD . Model numarası PFC650B11ST . Bize full of charge , yani 3 tüplük gaz lazım .
Saygılar
 
Sizin cıhazınıza %87 R-50. %13 R-170 methane/ethane karışımı bir gaz kullanılmış CH4+CH3CHF3 gazı .

Çok tehlikeli ve parlayıcıdır.Sisteminizde gaz kaçagını bulduktan sonra kaynak kullanmadan özel aparatlarla sistem kaçaklarının kapatılması gerekiyor (pres sıkıştırma)

Vakumunun yapılmasıda da özel prosüdüre uyulması lazım yoksa vakum cıhazınızda patlama yangın riski oluşur .Tavsiyem konuya hakim yetkili kurumla irtibata geçip önerileri doğrultusunda hareket etmeniz.

Sistem ve gaz çok özel .Sisteminizin de personelinizinde sağlıgı açısından Granville-Phillips önerilerini takip edin .
 
Sn Alfa Romeo . Bu bilgileri nasılbuldunuz ? Aslında elimdeki Firmanın gönderdiği Material Safety Data Sheet ( gazın her türlü bilgisini içeren dökümanlar ) inde R10 , R36 VE R37 kullanıldığını ve non flammable özelliği olduğunu yazmışlar . Eğer sizin bu değerler tutarsa Türkiyeden bastıralım abi biz bunu .

Birde R Phase ında R36 VE R37 , S Phase ında 2 ,46 , 3 , 9 , 49 gibi rakamlar neyi ifade ediyor . Açıklayabilirmisiniz . Teşekkürler .
 
R-36 Sodiyum Carbonate
R-37 Troclosene Sodyum
R-10 Carbontetrachloride
bu kimyasallar tahriş edici ve çok zehirlidir non flammable (yanıcı olmayan) demiyelimde geç yanan diyelim bir özellikleri vardır ama bunlar tehlikeli atık sınıfına girdiginden bu gazı ne merdiven altı ne de legal bir tesiste ürettiremezsiniz TC tarım orman bakanlıgı genelgelerinde içerigi gizli kimyasallar diye adlandırılan ,deterjan sanayinde ruhsatlı tüketilen bu maddeler için özel izin cikarılması gerekecektir.
 
sonuc olarak alfa romeo ustann dedıgı gaz ısınızı gordu mu acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,531
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst