20 adet akü, 1 adet ups, 20 florasan aydınlatmayı kaldırır mı?

baysimon

Üye
Katılım
21 Şub 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
20 adet akü yü (12V 2A Bakım gerektirmeyen akü) paralel olarak 650VA değerindeki piyasadaki ucuz UPS ile bağlantı yapsam. UPS deki akününde 7A olduğunu düşünürsek toplamda 12V 47A değerindeki potansiyel gücüyle bu yeni oluşturduğum UPS yi de dükkanın aydınlatma sigortasından sonra seri bağlasam. elektrikler gittiğinde otomatik olarak aydınlatmayı sürdürür diye düşünüyorum, ancak ne kadar yüklenebilirim, kaç florasan yada kaç w kaç adet lamba taşıyabilir.

daha önce bu değerdeki 10 adet aküyü aynı değerdeki ups ye bağlayıp, çıkışınada full sistem 2 pc yi takıp formatlamaya başladıktan 15 dk sonra upsden patlama sesi geldi, yanık koktu. :)

önerilerinizi bekliyorum, ilginiz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ups den alacagın güc 650 va i gecemez,akü sayısını artırarak gücü artıramazsın,sadece calısma süresi artar.bu tarzda bir cihazı şebekeye baglamak pek akıllıca olmaz,sadece yakmak istediginiz birkac lamba yada pc ye baglayabilirsiniz.bir diger dikkat edeceginiz sorun ise akü sayısı artınca ups cihazınız aküleri sarj edecek akımı uretemez ve dedıgınız gibi yanık kokusu gelır.bu tarzda cıhazlar donusturen arkadasım vardı fakat herseyı ıyı pilanlamanız gerekir.unutmamanız gereken ups den nominal gücden fazla güc cekerseniz cihazı yakarsınız,aynı sekilde fazla akü takarsanızda sarj devresını yakabilirsiniz.
 
Ups olsun, Kablolar olsun aklına gelen malzemelerin akım taşıma kapasitesini geçecek şekilde akım verirsen zarar görür. aynı şekilde çekilen akım çok olursa parçaları, kablolar v.s. ısınır ve ilk tecrübendeki gibi patlama v.s. şeklinde zarar görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst