2 telli sensörler

alevliadam

Üye
Katılım
17 Nis 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
2 telli baglantı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.2 tel üzerinden hem besleme gönderiliyor hem de 4-20 mA okunuyor diye biliyorum.bunu nasıl yapıyoruz bilgi verirseniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Olayı basitçe şöyle düşünebilirsiniz bir cihaza belirli bri gerilim uyguluyorsunuz bu elektronik cihazın besleme gerilimidir ve iki teli vardır. Elektronik cihazda herhangi bir proses değerine göre besleme kaynağından çektiği akımı 4-20ma seviyelerinde değiştiriyor sizde besleme hattının geri dönüşüne bir akım ölçer bağlayarak mevcut skalalar çerçevesinde proses değerinin ne olduğunu anlıyorsunuz. Burda akımı PLC nin anolog girişi ile ölçtüğümüzde PLC proses verisini okumuş oluyoruz.
 
arkadas kısaca özetlemiş şunu da ekleyerek biraz daha basitleştireyim dedim.
cihazın bir ucuna 24Vdc ver diğer ucunu plc nin analog input un + kısmına bağla analog inputun - kısmına da 0Vdc bağla. plc nin bilgiyi okumasını sağlamış olursun.
iki telli cihazlar genelde ya ultrasonik seviye sensörü yada manometre oluyor. birde cihazı bağlarken kullanacağın kablonun blendajlı olması gerekiyor.
 
arkadaşlarım olayı anlatmış ama eger elinde bir plc yok ise olayı anlamak için elindeki malzemenin + beslemesine 24 v (+) beslemeyi ver malzemenin (-) ucu ile 24v dc (-) besleme ucu arasına ölçü aletini seri olarak bagla ölçü aletinin com probunu mA probuna tak elindeki malzeme basınçla yada seviye ile mA çıkış veriyor ise ona göre basınçla yada seviye ile oynayarak mA çıkışı görebilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst