2. Notebook Ödüllü Proje Yarışması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aksi

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
26 Eyl 2008
Mesajlar
1,887
Puanları
472
Yaş
40
Elektrik projeleri için branşında, Türkiye lideri olan cofaso ™ Mert Bilgi İşlem ltd. ve Kontrolkalemi.com katkıları ile düzenlenen 2. notebook ödüllü proje yarışmamızda, dosya ekinde vermiş olduğumuz proje tek hat şemasının xml dosyası bulunmaktadır.
Projenin tek hat şemasını incelemek için dosya ekindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bilgisayarınızın C:/ dizinine xml dosyasını çıkartın
Cofaso Programını çalıştırın Ana Menüden Proje => Proje import => Xml seçeneğini işaretleyin add file butonuna basarak bilgisayarınızın C:/ sürücüsünden daha önceden çıkartmış oldugunuz xml dosyasını seçerek open botununa basınız daha sonra next ve oku butonlarına basarak xml dosyasınız programa aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

Proje Şartları:


- Projenin teslimatı XML olarak yapılmak ZORUNDADIR.
- Proje DIN normu sayfa numaralandırma mantığına göre tasarlanmalıdır.
- Projenin kapak sayfası, içindekiler sayfası, pano öngörünüş ve yerleşim çizimleri, klemens planları, kablo planları, malzeme listeleri, cihaz listeleri, sahada klemens planları, pano içi kablaj listeleri, cihaz bağlantı planları yapılmak ZORUNDADIR.

tek hat şeması ile hazırlamış olduğumuz proje sorusu dikkatlice ve kontrol edilerek hazırlanmıştır.

Soruda klasik olarak proje oluşturma mantığı kullanılmıştır. Gelelim sorumuza: bazı sembollerı bulamamaktayım (mesela troid röle,transformator,jenerator) gibi
Örneğin bilindiği gibi bir sürücünün , hız kontrol cizhazının yada akıllı röelenin fiziksel olarak sembolleri yoktur. Bunlar sistemde cihaz olarak tanımlanırlar yanı cihaz kutusu kullanılarak ve içindede cihaz ucu klemensı ile giriş çıkış uçları gösterilerek tanımlanırlar. Sembol olarak tasarlamana gerek yoktur.

LENOVO (IBM) 3000 N500 CORE 2 DUO T5800 2GHZ 1024MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR NS748TX ( PARLAK EKRAN ) Kazanacaktır.
Ayrıca Yarışmaya Katılan her 3. kişiye (üçüncü altıncı gibi) toplam 15 kişiye STEP7 İLE S7300, S7400 PLC PROGRAMLAMA KİTABI hediye edilecektir.


Birbirinin aynısı veya birbirinden esinlenerek çizim hazırlanmaması vede kopya çekmenin önünü almak için, hazırladığınız her cevabı konuya eklemeden önce, mutlaka winrar ile rar dosyası halinde *şifreleyerek* konuya gönderiniz. Şifreyi kimse ile paylaşmadan, konuya yazmadan bize * özel mesaj * ile göndermeniz gerekmektedir.
20 mesaj altındaki üyeler için, getirdiğimiz özel mesaj kısıtlaması nedeniyle, foruma yeni üye olan ve mesaj sayısı 20 'nin altında olan üyelerimiz, forumdaki kullanıcı isimlerini belirterek şifrelerini kontrolkalemi mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Yarışma süresi boyunca, sadece Otomatik Kumanda Bölümünde, Üyelerin mesajlarını düzenleme yetkileri alınmıştır, göndereceğiniz çizimleri sonradan değiştirme gibi bir şansınız olmayacaktır, bunun için konuya eklemeden önce son kontrollerinizi dikkatlice yapınız.

Yarışmada Cofaso 6.1 çizim programı kullanılacaktır, farklı bir program ile hazırlanan çizimler geçersiz sayılacaktır.


Programı ve hazır pano görünüm sembollerini vede eğitim videolarını indirmek için


Katılım şartları:

*Yarışmaya Kontrolkalemi.com yöneticileri ve Mert Bilgi İşlem çalışanları katılamaz.
*Bir gerçek kişi sadece 1 kullanıcı adı ile yarışmaya katılabilir.

*Yarışma Birincisi seçimi için Zaman Kriteri değil en iyi çizilmiş olan proje değerlendirilecektir.



Yarışma 15 Nisan 2009 tarihinde bitecektir.
Yarışma Sonucu 20 Nisan 2009 Tarihinde Açıklanacaktır.


Yarışmaya katılacak tüm üyelerimize başarılar diliyoruz.
 

Ekli dosyalar

  • YarismaTekhat.zip
    38.5 KB · Görüntüleme: 753
dosya ekinde vermiş olduğumuz proje tek hat şemasının xml dosyası bulunmaktadır.
Projenin tek hat şemasını incelemek için dosya ekindeki sıkıştırılmış dosyayı bilgisayarınıza indirin ve bilgisayarınızın C:/ dizinine xml dosyasını çıkartın



dosya eki gözükmüyor,nerde acaba
iyi çalişmalar...
 
"vermiş olduğumuz proje tek hat şemasının xml dosyası bulunmaktadır"

Bende Bulamadım
 
Dosya ekinde sorun yaşayan arkadaşlar için ilk mesaja direk indirme linki eklenmiştir.

Ayrıca Yarışmaya Katılan her 3. kişiye (üçüncü altıncı gibi) toplam 15 kişiye STEP7 İLE S7300, S7400 PLC PROGRAMLAMA KİTABI hediye edilecektir.
 
Son düzenleme:
bu proje beni aşar. anlayamadım projeyi :) diger katılan arkadaşlara başarılar...
 
tek hat şeması açıklayıcı değil bu kapalı şemaya bakarak açık şemayı sağlıklı çizmebilmek için kapalı şemadaki sembollerin açıklaması yapılmalı.bilinenden farklı semboller var. ne nedir?
 
ayırıcı diye tanımlanan elemanlar tüm tanımlarıyla kesici yi ifade etmektedir bunun gibi bir çok detaylarda hatalar mevcut soru aslında çok basit fakat bazı noktalardaki eksiklik soruyu yorumlayanları karamsarlığa itiyor haliyle zor bir soruymuş gibi duruyor.malum yarışmacıların bu durumda proje lerinde kendi anladıklarını çizmesi yarışmanın kalitesini düşürmekte ve hüzünle sonuçlanmakta bu noktada yarışmayı düzenleyen arkadaşlarımıza büyük görev düşmekte yarışmacı arkadaşlara ve yarışmayı düzenleyen değerli meslektaşlarıma başarılar dilerim
 
problem yaşayan arkadaşlar sanırım şurda yanıldılar rar formatından çıkartıp xml formatında gördükten sonra c: dizinine eklenecek ondan sonra import edince cofaso da çizim ekranında beliriyor zaten bende inşaallah vakit ayırmak için gayret edip katılıyorum yarışmanın düzenlenmesinde fikri ve emeği geçen herkese teşekkür eder yarışmacı arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst