2 metre LED

craxiso

Üye
Katılım
7 Kas 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
31
Beyler öncelikle ben aşağı yukarı 2 metre led yakcağım ama elimdeki adaptör(12v1A) ledi çok ısındırıyor herhangi bir sıkıntı çıkarmı acaba
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kardeşim.
Şu açtığın başlıklara "Acil" yazısı eklemesen nasıl olur? Başlığa bakıyorsun içeriğe bakıyorsun aciliyetle alakası yok.Kavramların içini boşaltmaya bu kadar erken yaşta başlama bence ve İnan sırf bu yüzden insanın cevap veresi gelmiyor.
 
Bundan sonra dikkat ederim önerin için çok teşekkür ederim ben hiç o açıdan düşünmemiştim :))
 
O zaman konuya dönersek büyük ihtimal adaptörün gücü yetmiyor. 1 amper düşük bir güç.

Ledlerin toplam harcayacağı amperi bulup ona göre bir adaptör temin etmen gerek.Hatta bir kaç amper üstü olursa daha iyi olur.
 
2 metre led için 17 amperlik bir güç kaynağı yeterli olmaktan ziyade fazla olacaktır 45 metreye kadar led çalıştırır ve ısınma yanmama sorunu da yaşatmayacaktır. İkinci el uygun fiyata bulabilirsin çalışsın yeter. Ben 2.1 amperlik bir power supply ile 4 metre led çalıştırıyorum çok şükür bi sıkıntım da yok.
 
Ama elimde 400 mA bir adaptör sönük yakıyor ama isindırmiyor
 
O olmaz yeterli besleme yapamaz. 5-10 cm’lik trafolar var onlar işini görür yandı yanmadı arızalandı falan uğraşmazsın.
 
Ustam yeterli bilgi vermemişsiniz size daha faydalı olmamız için şerit LED tek ciplimi 3 ciplimi en azından bunu yazsaniz
 
Benim anladığım, eğer yanlış anlamadı isem, arkadaş adaptörün ,beslemenin ısındığından değil ledlerin ısındığında in şikayetçi. Cevap verenler hep besleme anlamış sanırım.
 
Benim anladığım, eğer yanlış anlamadı isem, arkadaş adaptörün ,beslemenin ısındığından değil ledlerin ısındığında in şikayetçi. Cevap verenler hep besleme anlamış sanırım.

İşte güç yeterli gelmediği için tam randımanda çalışmıyor LED’ler o yüzden tepkisini ısınarak veriyor. Fazla akım gelse tepkisini yakarak belli edecek. O adaptöre göre fazla akım çektiği için LED’ler ısınır. Araçlarda da röle kullanmadan çalışan fan motorunun kablolarını ellerseniz sıcaklığını hissedersiniz. Ki bahsi geçen LED’ler kanımca bir saat çalışan LED’ler de değil Haldun bey. Teşekkür ederiz dile getirdiğiniz için açıklama fırsatı buldum sayenizde.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst