2 FAZLI TRAFO

Semiyun

Üye
Katılım
15 Haz 2014
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba bugün 2 fazlı 12KVA 380/660V yazan bir trafonun montajını yaptık üzerindeki kağıtta izolasyon trafosu olduğu yazıyordu fakat ben bunun ne için kullanıldığını tam olarak anlayamadım.İnternettende 2 fazlı trafo hakkında tatmin edici bilgi bulamadım.Bunun hakkında bilgi verebilecek ustalardan yardım istiyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
izolasyon trafolarında giriş ve çıkış gerilimleri birbirine eşit olur. sizdeki gerilim yükseltici trafoya benziyor. etiketin fotoğrafını çekip buraya yükleseydiniz keşke.
 
Sn.semiyum, sizin trafo 380 V gerilim değerini 660 V gerilim değerine yükseltiyor. Ne için kullanıldığını bu kadarcık bilgi ile biz nereden bilebiliriz. 660 V ile çalışan alıcıları var demekki. İki fazlı olması kafanızı karıştırmasın bazı alıcılar iki fazlı olabileceği gibi bazı alıcılarda oniki fazlı olabilir.
 
Bilgi için soruyorum.

Bu nadiren ismine rastladığım 2 fazlı alıcılar yada ilk defa duyduğum 12 fazlı alıcılar nasıl cihazlardır?

Örnek verebilirmisiniz?
 
Örneğin doğru akım a ihtiyaç duyan güç devrelerinde faz sayısı arttıkça devrenin efektif değerini etkileyen rıpıllların değeride ,doğrultma da kullanılan kapasitörlerin hacimleride küçülür. Bu bize ani akım ihtiyaçlarında düşmeyen ,bozulmayan stabil gerilim ve akım sağlar.

1.6 ,3.2 mw gibi güçlere sahip DC motorlarımızı 6 faz ,12 pulse li trafolarla süreriz. Hatta bazı kaliteli 24v güç kaynaklarında bile 2 faz kullanılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst