2 Fazli Dİnamİk Kompanzasyon

tyelkovan

Üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Sistemde çalışan sadece 2 fazlı 125 kVA kaynak makinası bulunuyorsa;ekteki şemadaki gibi sadece iki fazı monofaze kondansatör grupları ve tristör anahtarlı kontaktörler ile ((her ne kadar maliyeti pahalı olsada)) bu şekilde kompanze edebilirmiyiz...??????
Not:Şemaya göre sınır şalteri pedal da bağlı olup kaynak yapıldığı sürece gruplar devreye girecektir.
Bu şemadaki uygulama doğrumudur..??
Bilgilendiren olursa sevinirim....
 

Ekli dosyalar

  • dnmk.jpg
    dnmk.jpg
    92.3 KB · Görüntüleme: 58
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Olabilir ama maiyeti yüksek galiba ana dağıtım panosundaki kondansatörleri fazlalşıtırsan belki daha ekonomik çözüm olabilir.
 
arkadaşım bu şekilde kesinlikle olmaz.Çünkü senin tristör anahtarlamalı kontaktörünün bir ayağı direk geçişli ve sürekli devrede yerine normal kontaktör kullanırsan bu devreyle olur.
 
Sn.tyelkovan,sen bu işte kondansatörleri moofaze değilde difaze kullanırsan olur.3 fazlı kondansatörün 2 kutbuna 2 faz bağlarsan kondansatör gücü 1/4 e düşer.10 KVAR 2,5 olur.2 kutba 2 faz verir diğer boşta kalan kutbu fazlardan birine köprülersen 1/3 e düşer. 10 KVAR 3,33 KVAR olur.Tristörlü kontaktörün direk geçiren kontağı boşta kalacak.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst