2 Fazda İnverter Çalışır mı?

Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Arkadaşlar 3 fazlı inverter 2 fazda nasıl çalışır daha doğrusu çalışırmı.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bazı markalar veya markaların bazı modelleri tam kapasite yüklenmemek kaydıyla çalışabilir ama çıkış gücü de düşer. cihaza tam kapasite yuklenince undervoltage veya düşük dc bara arızası gibi arıza verebilir. yani düzgün çalışmaz. yada cihazın 6 diyotlu köprüsünden geçmesi gereken akım 4 diyot üzerinden geçeceğinden cihazın köprüsüde zamanla patlayabilir.

bazı markar veya markaların bazı modellerinde ise cihaza enerji verir vermez eksik faz geldiğini anlar ve giriş faz hatası gibi bir arıza verir.

şimdi sakın bunlar hangi modeller diye de sormayın kimse ezbere bilmez. merak ettiğiniz model varsa deneyip görün. cihaza bişeycik olamaz.
 
kesinlikle çalışmaz sürücü sürekli faz hatası verir.böyle problemlerle kşılaştığımdan biliyorum.
 
Ara gerilim voltajı düşük olacağı için inverter çalışmayacaktır.
 
Arkadaşım hangi inverter olduğuna ve inverterin donanımsal yapısına bağlıdır .

Ben 1 fazda çalışan 3 fazlı invertör biliyorum ve kullanıyorum

3 faz gelmesi gerektiği halde 2 faz gelirse düşük akımlarda bu inverterin 3 fazlı motoru güç kaybetmeden çalıştırdığını da biliyorum

o yüzden önce invertörün özelliklerine bakmanı tavsiye ederim

saygılar
 
Arkadaşlar bunu sormamdaki sebep daha önce başıma böyle bişey gelmemişti.Fakat iki gün önce şöyle birşey başıma geldi şaşırdım.İşletmemizdeki makinanın birine iki hafta önce nemlendirme sistemi takıldı.Buna 3 fazlı sigaorta bağlayarak besleme verdim.Sistemi kuran adamlar devreye alacakları için müdahale etmedim(Yani denemedim)İki gün önce sistemi devreye almaya geldiler ve motora 2 faz geldiğini dolayısıyla temik attırdığını söylediler.sigortaya besleme aldığım devreye baktım aynı hattan 4 adet inverterde bağlı 7.5,4,4,4 kw lık controltekniques marka inverterler bağlıydı.Besleme kontaktörünün 1 fazın geçmediğini farkettim.Yani sistemi devreye almaya gelmeselerdi bu sistem daha ne kadar böyle çalışabilirdi bilmiyorum.Arkadaşlar biraz uzun yazdım galiba kusura bakmayın.
 
inverterine göre değişebilir kardeşim

marka verirsen yardımcı olalım
 
o kadar açıklama yapmışken üzerine hala çalışmaz diyen arkadaslar; bana kaç adet inverter markası sayabileceğinizi merak ediyorum. emin olmadığınız konularda ne kadar da kolay sallıyorsunuz böyle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,528
Kullanıcılar
449,905
Son üye
smartnet

Yeni konular

Geri
Üst