2 ayrı bina her bina için 1 trafo ve ortak jeneratör

a.bahsi

Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
34
Puanları
1
Selam Arkadaşlar
1 jeneratör ,1 transfer panosuyla trafo besleme yapmadığı zaman devreye giriyor.Şimdi sıkı durun 2. bir bina başka bir tafodan besleniyor.Bunun için gereken nedir. kumanda Şeması ile yardım talep ediyorum.İlginç olan bina 1 bir soğuk oda binası.amaç eğer -1 dercenin üstüne çıkarsa jeneratör sadece burayı besleyecek diğer tarafa enerji gitmeyecek Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba.Anladığım kadarıyla transfer panosuyla bir binayı elektrik kesildiğinde besleyen sistemin,2. yani başka bir trafodan beslenen diğer binada,derecenin 0, 1 derece olup da yükselmesinde (Bu soğukluğu korumak için soğutma cihazı için) bu jeneratörün beslemesinin buraya tam yönlendirilmesini (1. binayı bu şartta hiç de düşünmeden) diğer şartlarda ise 1. binanın elektrik kesikken jeneratörden devamlı beslenmesini de istiyorsunuz.Söylediğiniz sistem pic işlemci mantığıyla da,bir pic yazılımı ile de belki yapılabilir diye düşünüyorum.Sıcaklık sezici uç mikrodenetleyici devresine direk bağlı olup “VEYA” mantığıyla çalışarak mikrodenetleyici içinde,bu amaç için yazılan pic yazılımıyla örneğin “TRIS A” ve “TRIS B” çıkış uçlarından bu mevcut transfer panosundan hangi odaya jeneratörün beslemesinin de tam olarak gideceğini,analog/dijital (A/D) kendi iç dönüşümlerinden sonra tam olarak da belirleyecektir.Ama burada asıl belirleyici olan mikrodenetleyici devresinde yer alacak olan bulb (Sıcaklık sensör ucu,NTC,PT 100,vb.) olmuş olacaktır.Mikrodenetleyici her iki odadaki enerji kesikliğini de ayrı ayrı algılayıp bunları birbirinden tam ayıran sensörlerden de bilgi almak zorunda kalabilecektir.Ancak pic konusunda yeterli alt yapım gereği kadar da mevcut değildir.Ancak bu sistemin çalışması için çözüm şekli bu şekliyle belki de olabilir diye düşündüm.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
mikro denetliyiciler hakkınad bilgim yok bu yüzden ne tür bir sistem satn alması gerekir
 
PLC
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst