2 asenkron motorun 1. motorun 15 sn 2. motorun 30 sn çalıştırılması

lanetoks01

Üye
Katılım
14 Ara 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
34
herkeze ii akşamlar,bi devre kurulumu varda yardımcı olursanız sevinirim:
üç fazlı 2 asenkron motordan 1 motor starta basılınca çalışacak 15 sn çalıştıktan sonra duracak 2. motor çalışacak 2. motor 30 sn çalıştıktan sonra duracak 1.motor tekrar çalışacak ve bir döngü şeklinde çalışmaya devam edecek.Bu devrede zaman rolesi kullanılarak nasıl yapılabilir ??
şimdiden tşk
 
Buna benzer sorular sıkca sorulmaya basladı , bakarsanız görürsünüz, yıne cevabı tekrarlılayım. pıyasada (mesela ENTES DNR) flaşör röleler var, durma va calısma zanaı ayrı ayrı ıkı pot. ıle ayarlanabılıyor. Butonla, bır röle cektirin, ister bu röleye paralel baglayın ıster rölenın normalde acık kontagından Flaşör röleyı devreye alın. Rölenın 15 nolu kontagına kumanda fazını verin, motorlardan birini 16 no.lu, 18 no.lu kontaga diğer motoru baglayın.
Zaman ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayın..
iyi calısmalar..
 
zeybek arkadaşa katılıyorum flaşörlü zaman rölesi ile çok basit bir devreyle yapabilirsiniz.. kolay gelsin
 
yapmış olduğum çizimin ekts simülasyonu;
çalışıyor.
 

Ekli dosyalar

  • start-15-30.esc
    35.1 KB · Görüntüleme: 22
Entes te KRK da olan (şu an aklıma gelenler bunlar) flasörlü zaman röleleri ile on time ve off time ı ayarlayabilirsiniz ... on durumunda bir motor off durumunda bir motor çalıştıracak şekilde bir devre ile işini görebilirsin.
 
yapmış olduğum çizimin ekts simülasyonu;
çalışıyor.

Sn hemmuhhemtek'in başta verdiği şema doğrudur zaten bunu ekts'de çizip simule etmiş. İlk mantık yürütüşümde devrenin periyodik olarak çalışmayacağını düşünmüştüm yanılmış sn hemmuhhemtek'ten özürdilerim. Her iki devrede doğrudur.
Eğer bu bir kumanda ödevi değilde sahada yapılacak bir uygulamaysa tabiiki sn zeybek'in dediği gibi flashör röle kullanmak en mantıklı ve en ekonomik çözüm olacaktır.
 
Devre simüle programında ve sahada denenmiştir. Her ikisinde de çalışıyor. Fakat flaşör kullanarak yapmak daha masrafsız ve basit.
 
BENCEDE en mantıklısı flaşörlü röle baska şey le ugrasmaya degmez
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst