2 adet UPS paralel bağlanması durumunda çıkış barasındaki kısa devre akımı ne kadar olur

CEVDET ÇALIK

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
1,036
Puanları
481
Yaş
53
Arkadşlar,

2 adet UPS paralel bağlanması durumunda çıkış barasındaki kısa devre akımı ne kadar olur?

Şahsi düşüncem UPS'lerinde birer güç kaynağı olduğunu düşünerek(trafo ve jeneratör gibi) Her 2 UPS'in de aynı değerlere sahip olduklarını var sayarak kısa devre akımlarının 2 katı olacağını düşünmekteyim. Fakat bu düşüncem net değil sizlerin düşüncenizi öğrenmek isterim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
https://www.vertiv.com/en-us/about/...ctrical system is,multiplied by the number of

Yukarıdaki adresten şu alıntıyı yapacak olursak;

At this point, we’ve considered all the components that in a scenario with a single UPS. When the electrical system is instead composed of more than one UPS connected in parallel, it remains necessary to consider the short-circuit current bearable on the UPS output scenario, and in this case the maximum prospective short circuit current is equal to 80% of the single UPS value multiplied by the number of UPS in the parallel system (without considering any redundancy). 80% is a safety margin which takes into consideration that there can be a short circuit current imperfect distribution due to asymmetries in the equipment connections.

Tek UPS'in çıkışındaki kısa devre akımının %80'i kadar olur diyor ve eklenen her bir UPS'in sayısı ile bu çarpılır. diyor. Ama başka yerlere de bakmak lazım.
 
Sayın AD_EM,

Cevabınız için teşekkürler. Vermiş olduğunuz bilgi aşağıdaki soruyu önemli kılmakta. UPS' güçlerine uygun kıda devre güçleri ile ilgili döküman bulunuyor mu?

Aşağıdaki ekran alıntısı Trafolar için bu bilgileri içermekte. UPS'ler için bu şekilde bir döküman bulunuyor mu?

1591267799427.png
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst