2 adet panasonic fp0 plc yi haberleştirme

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar 2 adet fp0 plc yi biribirleri ile haberleştirmek istiyorum bu nasıl yapılabilir? Şu fp0 la Scada ya başladığımdan beri hiç yapmadığım şeyler çıkıyor ortaya. Ama fp0 la scada kullanarak güzel bir uygulama yaptım iyi de çalışıyor. Scada programlarında Matsushitanın driverlarının olması çok iyi bir özellik.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba Deniz77

Fp0 plc ler sınırlı özellikleri nedeni ile kendi aralarında sadece General Communication da haberleşebilirler.

Örnek dosyayı ekten indirebilirsin.



Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • FP0-FP0 Haberleşme.rar
    2.9 KB · Görüntüleme: 6
Panasonic Destek arkadaşım teşekkür ederim. Bu plc leri kullanıcağım yerde kullanıyım. fp2 veya sigma alımayı düşünüyorum. Scada uygulamaları için (ufak uygulamalarda yetiyorda) biraz hafif kalıyor fp0 plcler. Tam scadadan fabrika otomasyonu için FP2 serisini seçsem iyi olur diye düşünüyorum. Sizin tavsiyenizde benim için önemli. Vijeo citect veya winlog gibi scada programalarıyla FP2 serisi sorun çıkarmıyordur harhelde diye düşünüyorum. FP0 bu gibi programlarla çok iyi haberleşiyordu. Bu arada Panasonic Destek arkadaşım + pop verecem ama bulamıyorum bu pop verme yerini daha geçenlerde bulmuştum forum yöneticilerimiz bunu kolay bir yere koysalar daha iyi olur. İyi çalışmalar...
 
Merhaba Deniz77

Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim.

Scada ve benzer uygulamalarınızda size plc olarak FP2 yi tavsiye ederim bir çok özelliği size ekstra kolaylık ve fayda sağlayacaktır.

Scada çeşitlerine gelincede haberleşme açısından dikkat etmeniz gereken tek konu kullanacağınız scada programında Matsushita (Panasonic,Nais) driver ının olması gerektiğidir.
Bu olduktan sonra haberleşmede sorun yaşamazsınız, bunu dikkate almanızı rica ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst