2 Adet Damper Motorunu 30 dk aralıklı Senkron Çalıştırmak ?

duygufm

Üye
Katılım
10 Mar 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Merhaba ilginize şimdiden teşekkür ederim. 2 adet damper moturunu 30 dk aralıklı çalıştırmak istiyorum zaman rölesi ile sadece çözebilirmiyim ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Calıstırma derken, calısma ve durma zamanlarınımı dıyorsunuz. Piyasada çeşitli üretici fırmaların, durma ve calısma zamanları ayarlanabilir zaman röleleri var. Calısma zamanı ayrı, durma(bekleme zamanı) ayrı ayarlanabilir. Bun larla bir kontaktö cektirip
damper motorunu calıstırabilirsiniz. Damper motorunuz, monoıfaze bıle olsa kontaktörkulllanın, zaman rölesi motorun akımını karsılamaz.
 
ilginiz için teşekkür ederim. Şimdi 1 tanesi 30 dk çalışırken diğeri kapalı konumda olucak. 30 dk bitiminde çalışan damper duracak 2 damper çalışacak.
 
Ekli dosyayı görüntüle (2).pdf

İstediğinize yakın bir çizim yüklemeye calışdım.Çizimde ilk bölüm, damper motorunuzun, küçük oldugu ve kontaktör yardımcı kontaklarının bu akımı taşıyabileceği düşünelerek hazırlanmısdır. Kontaktör yerine, kontak akımı 10 amp. olan bir yardımcı rölede kullabilirsiniz. Bıraz daha az malzeme kullanılmaya çalışıulmışdır. Noktalı çizgi ile ayrılan sağ tarafda, motorlar bıraz daha büyük ise, ayrı bir sıgorta ve iki ayrı kontaktör kullanılmışdır. Aslında, bu çizim prensip şemasıdır.Yuzde yuz bu uygulanacak demek değildir. Şartlarınıza göre, değerlendirebilirsiniz.

Zaman rölesi, daha evvel bahsettiğim, flaşör röledir.Bekleme ve çalışma süreleri ayrı ayrı ayarlanabilir. Bu suretle, damperlerden biri diğerindan farklı sürede de çalıştırılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst