2 Adet 25w güneş paneli mi 50w güneş paneli mi

Merhaba. Araç aküleri (starter aküleri) derin deşarja uygun olamadığı için sadece araçlarda çalışmaya ve daha çok dolu olarak kullanılmaya uygundur, UPS'lerde, solar ve rüzgar gülü sistemlerinde depolama aküsü olarak jel aküler kullanılıyor, siz de jel aküleri mutlaka seçin.

bu akünün kullanılması aküye zarar verir mi? 14 A ile 100 A olanı paralel olarak kullanmaksa bu sorunuz, kapasiteleri çok farklı olanlar değil de eşit veya birbirine çok yakın kapasitede olanlar daha uygundur, araç takviyesinde araç aküleri için araç el kitaplarında kapasite farkı çok fazla olan akülerle bu takviyeden sakınılması uyarısı bulunur, çok iyi bildiğimiz gibi.

2*60 watt paneller paralel iken tam güneşlenmede max. 6.6 A'ı verebilir, reg. den girip çıktıktan sonra 4.5-5 A 'in aküye sıkıntısız 1/10 şarj kuralına göre gidebilmesi bu çift panelle en az 50 A,12 volt bir jel aküye emniyet için ihtiyacınız bulunuyor, Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst