2*58 WATTELEKTRONİK BALAST ARIZALARI

sahin8182

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar bu balastların standart arızaları mevcut 2 arızayı tesbit ettim.fakat diğer arızaları daha bulamadım.bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

1-lambalar sürekli göz kırpıyorsa eger 22mf lık kondonsatör arızalanmıştır.30-40 kuruş civarında.
2-lambaların bir tanesi yanıyorsa balasttın çıkış noktasındaki 8n2 kondonsatörlerden bir tanesi arızalanmıştır.
3-balasttın içindeki dogrultma devresinin besleme yolu yanmaktadır.araya tel parçası atılarak gideriliyor.fakat bazı arızalar kısadevre gibi sigorta attırıyor ve köprü diyotları yakıyor.sebebini bulamadım gitti..

Ben elektrikçi olarak bir fabrikada çalışıyorum.fabrikada yüzlerce 2*58 watt lamba mevcut önceleri arızalı balastları çöpe atıyorduk fakat yukardaki ilk 2 maddedeki arızalı olan balastları tamir edip gönül rahatlığı ile kullanıyoruz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elinize sağlık

çok faydalı bir konu olur eğer güncel tutabilirsek

balastın sigorta attırması şeklinde bir arıza ile daha önce karşılaşmamıştım. merak ediyoeum nedenini
 
bende elektronik balanslı armatörlerin hiç tek lambasının yandığını görmedim..arızalanınca ikiside yanmaz eminmisin tek arızalı yandığına
aslına bakarsan yazdığın arızlar başımıza gelmedi bizde fabrikadayız 2000e yakın armatür var.senin şansınamı nedir:)
 
siteco marka 2*58 watt armatür kullanıyorsanız eger ise bu arızalar ile karşılaşmamanız mümkün değil. eski tip elektronik balanslarda bir lamba yanmayınca diğer lambada yanmıyor onu biliyorum. hatta 4*14 watt siteco marka armatürlerde aynı sistemde calışıyor 1 lamba yanmadıgı zaman diğer 3 lambada sönüyor.fakat şimdi ki kullandıgımız 2*58 watt armatürlerin balansları bu şekilde değil.1 lamba patlasa ve balansdan dolayı yanmasa bile 1 lamba yanmaya devam ediyor.
1 olur 2 olur ama anlarım ama 1 yılda 200 e yakın bu şekilde arızalı balans olursa şans demek biraz garip olur herhalde.
ben hala lambalar surekli yanıp sönüyorsa kondonsatörünü degiştiriyorum ve 1 lamba yanmıyorsa eger çıkış ucundaki kondonsatör ayaklarını kontrol ediyorum yada değiştiriyorum.böyle yaparak 2 yıldır fabrikaya balans aldırmıyorum. balanscılar peşime düşer mi bilmem.
 
direk sigorta attırmıyor zaten yolu yanmış balansın yolunu tamir ettikten sonra attırıyor sigortayı yani bir devre elemanı kısadevre ve ilk başta yolu yakıyor sonra o yolu ben tekrar yapıyorum ve bu seferde sigortayı attırıyor.işte o arızalı elemanı bulamadım gitti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,157
Mesajlar
915,504
Kullanıcılar
449,900
Son üye
adidas2131

Yeni konular

Geri
Üst