2.2 kw 220 v role kalkışlı motor ilk kalkış kondansstörünü patlatıyor

ahmet003

Üye
Katılım
16 Ara 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
Motora ilk kalkış kondansatörünü bagladıgımda motorun sesi değişiyor ve kondansatörü patlatıyor ama ilk kalkış kondansatörünü söktüğümde normale dönüyor ... ACİL YARDIM LÜTFEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.2 kW 220 v 1425 d/d grl 6312 röle
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yardimci sargi, role ile devreden cikiyorsa roleyi kontrol et gorevini yerine getirmiyordur. sen kondansatoru cikardiginda yardimci sargida devreden cikiyor ve motor rahatliyor. Yani hangi yontem ile yardimci sargi devreden cikariliyorsa ariza buradan kaynaklaniyordur. Motoru bu sekilde uzun sureli calistirma sargilar yanar.
 
problem çözüldü teşekkür ederim..
 
problem çözüldü teşekkür ederim..

problemin çözümü ile ilgili biraz bilgi verirseniz, daha sonradan başkalarının başına geldiğinde onlar için çözüm yolu kaynak bilgi olur.Ben teşekkür ederim.
 
Bağlantı şeklinde hata yapmıştır düşünmekteyim yine de bir dönüş yapar da açık izah ederse netliğe kavuşur.
 
buyuk ihtımalle motorda merkezkaç anahtarı var yanı motor devir alinca yardımcı sargı ve kondansatörü devreden çıkarması lazım merkezkaç anahtarı takılı kalmıştır kondansatorude patlatır yardımcı sargıyıda yakar oyle durumlarda
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst