2 önemli soru

Merhaba

Yurt dışında kullanılan kaçak akımlar sigorta özelliği olan
kaçak akım koruma rölesi ve kaçak akım yangın rölesi ( siğorta özellikli )
marka ve ( daire ve iş yeri kullanımı hakkında vs gibi ) tavsiyeleriniz ?
ürünler tanıtım , katalog , satış vs gibi hakkında link verebilirmisiniz ?
Türkiye de kullanımı yasak mı ?

Kolay Gelsin .Sağlıcakla Kalın .
Almanya da kullanılan kaçak akımlar sigorta özellikli olmak zorunda
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kalkar kalmaz ilk işim prize bağlı sigortanın fişini çekmek oldu priz sağlam.Sigorta siemens bu arada adi değil.Panodaki sigortalar günsan c20 siemensi bunlardan biriyle değiştirdim yine attı sigorta da sağlam. En son aklıma termosifonun kademesi geldi sıfıra alıp birer birer yükselttim resimde 1 yazan yere kadar sıkıntı yok 2 yazan yere aldığım zaman atıyor soldaki ledler de yanmıyor.Ayrıca kontrol kalemiyle gövdeye baktım herhangi bir kaçak görünmüyor. Vaktinizi ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.

IMG_20171115_122731.jpg
 
Sigorta atıyorsa gövdeye kaçak verse bile kontrol kalemiyle göremezsiniz çünkü elektrik sigorta atınca kesilir.Günsan sigorta kullanmadım ama siemens in çakması çok piyasada. Siemens diye arıza yapmaz diye birşey yok o da arızalanabilir. Uzman bir elektrikçi cağırın o arıza yı bulup gerekli işlemi yapacaktır siz uğraşırken zarar görebilirsiniz
 
Fotoğrafta gözüken cihaz termosifondur, kombi değil. Bu cihazlar 2-4 kW arası farklı güçlerde imal edilirler. Sorun termosifonda gövdeye kaçak problemi gibi duruyor. Muhtemelen rezistansınız patlamış.

Fotoğrafta gösterdiğiniz kısım termostattır, kademe ayarı değildir. Düşük kademede rezistans devrede olmadığı için kaçak sorunu henüz belli olmuyor, ancak siz sıcaklık ayarı yükseltip rezistansı devreye aldığınızda gövdeye kaçak yapıp sigorta ve kaçak akım koruma rölesinin açmasına sebebiyet veriyor.

Birbirini takip eden şekilde bağlı 2 sigortadan biri açmış bunun sebebi ikinci yani termosifonun yanındaki sigortanın bir fiş yardımıyla devreye irtibatlandırılmış olmasıdır. Sigortanın fişin takılma durumuna göre fazı mı yoksa nötrü mü kestiği belli değil sorun (panodaki sigorta atarken diğerinin atmaması) bu yüzden gerçekleşiyor.

Faz-toprak arası bir kısa devre oluşuyor, bu akım sigorta kutusundaki sigorta ve kaçak akım rölesinin açmasına sebebiyet veriyor ancak faz üzerinden gelen bu kısa devre akımı termosifonun yanındaki sigorta üzerinden geçmeyebiliyor çünkü sigorta faza mı yoksa nötre mi bağlı belli değil.

Size tavsiyem termosifonu servisine kontrol ettirmeniz, termosifonun elektrik hattı içinde eve bir elektrikçi çağırmanızdır. Kendi kendine, bilinçsizce müdahale ölümlü kazalara sebebiyet verebilir.
 
Son düzenleme:
Avrupa ülkelerinde,2010 yılındanberi her linye, ! kaçak akım + sigorta özellikli koruyucular ile korunuyor olması gerekiyor.N otomat tipli sigortalarda,selektif koruyuculuk ! sağlanamaz.6
amp. lik sigorta,20-25 amp.lik sigorta ila aynı anda atabilir.
 
Son düzenleme:
arkadaşım,boş yere sigortalar ile uğraşıp vakit kaybediyorsun.senin termosifonun büyük ihtimalle rezitansları patlamış vaziyette.. servisini çağırıp onarım yaptırman gerekiyor..

kolay gele
 
Atmayan kademe de attırmaya başladı çok sinir bozucu. Servis tahmini ne kadar alır?
 
İnşallah hocam kör şeytan kış güne denk geldi yaz olsa bir şey değil de...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst