1sn geçikme neresi yanlış :ÇS

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,143
Puanları
31
Kod:
#include <htc.h>

void main(void)
{
OSCCON=0b01101000;
	TRISB=0X00;
	PORTB=0X00;
TMR0=0;	
OPTION_REG=0b00000011;


INTCON=0b10100000;
for(;;);
}
static void interrupt
isim(void)
{
char i;


if(TOIF)
{
	i++;
	if(i>0 & i<122)
	{
		PORTB=1;
		else if(122<i && i<245)
		{
			PORTB=0;
			}
			else if(i>245)


			i=0;
			TOIF=0;
TMR0=0;
			}
			}
}

kullandığım pic 16f690 timer0 ile 1sn kesme oluştuırmak istiyorum mplab kodu derlerken

if(TOIF) içinde hata var diyor.Birde else if kullanımında hata var diyor.hata nerede acaba *
 
Konu Sah
hkn_blt

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,143
Puanları
31
sorunu çözdüm editorle alakalı bir sorun varmış.Birşey daha sormak istiyorum.Şimdi ben registırları ayarlarken örneğin bazı örneklere bakıyorum ayarlamayı şöyle yapmışlar ;TMR0=55; // TMR0=55 oluyorT0CS=0; // Dahili osilatör
PSA=0; // Prescaler TMR0 için
PS2=0; // 1:16 bölüm değeri
PS1=1;
PS0=1;
T0IF=0; // TMR0 kesme bayrağı temizleniyor
T0IE=1; // TMR0 kesmesine izin veriliyor
GIE=1; // Genel kesme izni veriliyor


ben bunları yukarda görüldüğü gibi tek seferde yapıyorum intcon ve option registırlarını bir seferde ayarlıyoruym.Neden böyle yapıyorlar bir avantajı mı var böyle tek tek yazmanın ?
 

Forum istatistikleri

Konular
122,175
Mesajlar
861,662
Kullanıcılar
438,652
Son üye
elifesma

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Üst