1kwa 5.5a ups yardım

adidas19

Üye
Katılım
26 Kas 2011
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
Keyifli forumlar, fabrikamızda plc ve pc nin bağlandığı bir ups cihazı var 2 adet ikiside arızalı.
2 sinde de 12v 7a aküler den 3 er tane var seri bağlanmış 36 v ,aküleri tektek ölçüyorum ortalama 12,5-13.5v görüyorum, seri bağlı halde ups kartına giren soketini ölçüyorum 36 v görüyorum buraya kadar herşey normal, cihazı Şebeke elektriğine bağladığımda 1 tanesi yüke elektrik veriyor, ekrandan da akü şarj olduğu ibaresini görüyorum ancak şebekeyi kestiğim anda yüke giden elektriğide kesiyor ve ekranda herşeyi yazıp kalıyor.
2.cihazdada akü ölçümleri tam görünüyor, şebekeye bağladığımda cihaz çalışıyor ancak çalışırken yüke elektrik vermiyor, şebekeyi söktüğüm anda cihaz sanki kendini korumaya alır gibi herşeyi gidiyor(fan, ekran) yük varken de yokken de aynı. Tekrar şebekeye bağladıpımda çalışmaya dair hiçbir ibare olmuyor 3-4 dk sonra sebeke verirsem fan ve ekran çalışıyor sizce nereye bakmam lazım kart üzerinde herhangi bir tahribat, patlama, yanık, koku yok.
 
arkadaşım aküleri tek tek watlı bir ampulle test et. ülçü aleti voltajı gösterir ama amperi göstermez. ölü voltaj olabilir. bir veya iki akü arızalı olsa bile hepsini değiştirmen de fayda var.
bu arada fanların çalışıp çalışmadığını kontrol et. eğer çalışmıyorsa devreyi keser.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst