190Volt 240Hz motoru şebekeye baglamak

alakası yok arkadaşım en üstteki resimde bu motor 1 fazlı motor 250v 50/60hz 16a akım çeker bir fazlı yrd sargılı motor olduğu yazıyor bir fazlı yrd sargılı motorlarda iki sargı vardır biri ana sargı kalın kesit az dirençli yrd sargı ince kesit çok sarımlı statorun (sargıların yerleştirildiği yer) 3/1 kaplar eger stator 24 oluklu ise 8 olugu yrd sargıya ayrılır 16 oluk anasargıya yarılır siz toprak ucu olan uzatma kablosunu alın toprak ucunu topraga diğer iki ucu faza veya nötr'e bagla farketmez motor döner devir yönünü ise;ana sargı veya yrd sargı uçlarından birinin uçlarını değiştirir iseniz ancak değişir.hız ayarı ise bir fazlı sürücüler var deniyor fakat ben görmedim ancak bir faz girip üçfaz çıkan bir fazlı endüstriyel sürücüler var fakat sizin motor bir fazlı hız ayarı yapamazsınız acizane saygılar kolay gelsin!!!!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir faZ girip bir faZ çıkan faZ kontrol cihazları var sen anlamadın daha doğrusu ben anlatamadım yukarıya yazmışım yollayın telefonunuzu paylaşalım bilgimizi burda iki saat muallimlik yapmak ancak göz yorar
 
markasını modelini verin araştıralım hatta okula bi tane alalım anlatır ögreniriz bizde saygılar
 
Konu amacının dışına çıkmış gibi görünüyor. Bilgi veren arkadaslara teşekkür ederim anladığım kadarıyla direk baglayamam , bu frekans farkını nasıl cozecegimide anlamadım açıkçası. O halde istegime göre bir motor almak daha makul görünüyor .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst