19 volt 3 amper 100 watt güç kaynağı

Öncelikle devreniz seri regülatör olduğundan dolayı en iyi SMPS den daha az gürültü yayacaktır. Ancak seri regülatörlerin doğasındaki en büyük problemle karşılaşacak ve muhtemelen yeterince iyi soğutamayacaksınız. devredeki transistörleri paralel de bağlasanız yaptığım kabaca hesap sonunda 42 Watt lık bir kaybınız olacaktır. (19Volt 3Amper çekildiğinde ve Şebeke gerilimide 220 iken). Yapmayı planladığınız devrede küçük bir kaç değişiklikle trafo ile gerilimi düşürdükten sonra step-down (gerilim düşürücü SMPS) konvertör yapabilirseniz çok daha verimli çalışabilecek ve çıkış gerilimide son derece regüleli ve kısa devrelere karşı dayanıklı bir devreniz olabilir. Google da direkt olarak step-down convertör diye arattırırsanız binlerce devre bulabilirsiniz.
 
konuyu, arkadaşımızın sorunundan uzaklaştırmak istemiyorum.Ama sizin yazdıklarınıza da cevap vermem lazım. Konuyu açan arkadaşın hoş görüsüne sığınarak,
1-Trafolar da güç kaynağıdır. Ama AC güç kaynağıdır.
2-DC güç kaynağı da olsa, gerilimi düşüren kısım olan trafo ac ile çalışır
3- Watt= VA değildir
P=UxI formülünden, U nun birimi volt ve I nın birimi Amper olduğundan, birim Voltamper dir.
Ancak, kapasitif ve endüktif sistemlerde ve, belirttiğiniz üzere AC devrelerde, işin içine bir de reaktif güç girdiğinden, cosinüsfi de hesaplanır. O zaman güç formülü şu şekilde yazılır ( aslında güç formülü hep bu şekildedir ama, omik devrelerde ve DC devrelerde, cosfi olmadığından, yani 1 olduğundan yazılmaz) : P= UxIxcosinüsfi ve bunun birimi de Watt dır.
Örneğin, 100 VA lık bir transformatörün, cosinüsfi değeri, 0,80 ise Bu transformatör: 100*0,8 = 80 Wat tır. Yani w=VA değildir.

söylediğiniz herşeye sonuna kadar katılıyorum ama siz beni yanlış anladınız sanırım. benim söylemek istediğim dc devrelerde P=V.I birim olarak P= V.A dir ama gösterimde W olarak gösterilir. bunu söylemek isteöiştim. Neyse konuyu daha fazla dağıtmyalım
saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst