19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre Fuarı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
9. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı ve 11 -15 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle düzenlenecek olan İSG Kongresi ve Fuarı; kamu ve özel sektör yöneticileri, işçi ve işveren temsilcileri ile iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerini dünyanın en büyük ekonomik ve kültürel merkezlerinden biri olan İstanbul’da buluşturacak.

1955 yılından bu yana üç yılda bir düzenlenen ve iş sağlığı ile güvenliği (İSG) kongrelerinin ayrılmaz bir parçası olan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Fuarlarının 19 uncusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği işbirliği ile 11-15 Eylül 2011 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde İkon Events organizasyonunda düzenlenecek.

Elli beş yıldır dünyada iş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan en önemli ve en büyük etkinlik olan bu organizasyonu “2010 Dünya Kültür Başkenti İstanbul”da gerçekleştirecek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, fuarla eş zamanlı yapılacak İSG kongresiyle de, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kavramlarının yaygınlaşarak benimsenmesi konusuna önemli bir katkıda bulunacak.

120’ye yakın ülkeden kamu ve özel sektör yöneticileri, işçi ve işveren temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinden oluşan 20 bin kişiyi bir araya getirmeye hazırlanan kongre ve fuar etkinliği; katılımcıların bilgi alışverişinde bulunmalarına uygun ortam oluşturarak, meslek hastalıkları ve iş kazalarını önlemede yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Fuarı, iş sağlığı ile güvenliği açısından kritik önemi olan ürünlerin Türkiye’de tanıtılması, Türk üreticilerin kendini uluslararası arenada göstermesi ve iş sağlığı ve güvenliği alanında kamunun bilinçlenmesi için düzenlenen büyük çaplı bir etkinliktir. Bakanlığımızın vatandaşlarımıza olan sorumluluğu çerçevesinde düzenlenecek olan etkinlikte, salt bir pazarlama faaliyeti olarak fuar organizasyonun önüne geçilecek; iş sağlığı ve güvenliği konusunda toplumun bilinçlenmesini sağlayarak çalışanların refah ve güvenliğini artıran iş ortamlarının oluşturulmasıyla ilgili son yenilikleri tartışmak için sektörün kanaat önderleri de bir araya gelecektir. MÜSİAD, TUSKON ve TİSK gibi ulusal anlamda sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşlarının desteklediği bu fuar, 2010 Dünya Kültür Başkenti İstanbul’un, uluslararası camia için ne kadar önemli bir merkez olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.”

19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre Fuarı Hakkında

10.000 m2 alan üzerinde 5 gün süreyle gerçekleşecek olan 19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongre Fuarı’na 120 farklı ülkeden yaklaşık 250 katılımcı firma ve 20.000 ziyaretçi beklenmektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı; İş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla üretilen mal ve hizmetlerin tanıtımının yanı sıra, katılımcılar arasında bilgi, uygulama ve deneyim paylaşımını, tüm ilgili taraflar arasında ilişkileri güçlendirerek işbirliğine dayalı bağlantılar ve ittifaklar oluşturmayı, hemen uygulamaya geçirilebilecek bilgi, strateji ve pratik fikirlerin geliştirilmesini, dünyadaki son teknolojileri takip etme fırsatını, iş kazaları/meslek hastalıkları ve alınacak önlemler hakkında bilgi almayı, çalışanların refah ve iş verimliliğini artıracak güvenli çalışma ortamını sağlayacak güncel bilgilerin öğrenilmesini sağlayacaktır.

İSG Fuarında; iş güvenliği malzemeleri, iş elbiseleri, yol ve trafik güvenliği, kişisel koruyucular, yangın güvenliği, ölçümleme teknolojileri ve detektörleri, yükleme-boşaltma-kaldırma-stoklama ekipmanları, çevresel hijyen ve sınai temizlik malzemeleri üreten ve pazarlayan ve sektörle ilgili diğer tüm konularda mal ve hizmet üreten ulusal ve uluslararası firmalar yer alacaktır.

19. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi

120’ye yakın ülkeden kamu ve özel sektör yöneticileri, işçi ve işveren temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinden oluşan 20 bin kişiyi bir araya getirmeye hazırlanan İSG Fuarı ile eş zamanlı olarak yapılacak 19 Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde; genel, teknik ve sempozyumlar olmak üzere toplam 36 oturum, poster sunumları düzenlenecek ve uluslararası film ve mültimedya festivali gerçekleşecektir.

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, birbirinden çarpıcı konu ve konuşmacılar ile sektörün nabzını tutmayı hedeflemektedir. Kongre’de çalışanların refah ve iş verimliliğini artıracak güvenli çalışma ortamı yaratma konuları ele alınacaktır.



Alıntıdır: www.ito.org.tr
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,324
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst