18650 piller ile akü yapmak

Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
24
Sevgili abilerim ablalarım,yine ben:)

ancak bugün daha farklı bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Evde kendi elektrikli motorumu yapmak istiyorum bu yüzden 48 volt 2000 watt 45 A bir motor alacağım. Bu motoru çalıştırmak için 18650 piller kullanarak bir akü yapmak istiyorum ancak ne yapacağımla ilgili hiç bir fikrim yok. 3-5 video izledim ancak anlayamadım. Sizden ricam daha önceden elektrik-elektronikle ilgilenmemiş birinin anlayabileceği düzeyde, yapmam gereken şeyleri bana anlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler .. 🙏
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba.
Öncelikle şunu belirtmek isterim 18650 lityum iyon pillerin kaliteli olanları baya pahalı.
Çıkma piller ile böyle bir akü yapma niyetiniz varsa sağlam pil bulma konusunda sıkıntı yaşarmısınız bilemem ama çıkma pil ile dediğiniz motora göre akü yapma fikri biraz zor gibi.
 
İnternette safir marka 12 volt 40 Ah aküler buldum. Onları kullansam olur mu peki? Ağırlıklarını absorbe etmek için ne yapmalıyım?

Kullanacağım motor 45 Amper bunun yerine akünün 60 Ah olanını alabilir veya motoru değiştirebilirim o detaya takılmayın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aküler aynı yerden alinmis aynı marka model olacak. Hepsini birbirine paralel bağlayıp birkaç saat bırakacaksın. Sonra seri takip şarj edebilirsin.
 
motor 45A tam güçte çeker yani maksimum devirde yani normal giderken o kadar çekmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst