18 volt gitar pedalına 9 volt bağladım yardım ?

heavyburak

Üye
Katılım
25 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtım mı bilmiyorum açtıysam adminden özürdiliyorum,.Geçenlerde 18 wolt dc adaptörle çalışan bir wah pedalı aldım gitarda kullanmak üzere üzerinde gain ve ses pot düğmesi var ben 9 volt sanıp önce 9 voltta diğer pedalın adaptörünü bağladım çalıştırdı aygıtı ancak ses ve gain potunu arttırınca susma yaptı acaba ben mi zarar vermiş olurum yani kısaca 18 voltla çalışan birşeye 9 volt bağlamak aletin devresini vs yakar bozarmı zarar verirmi çok teşekkürler şimdiden yardımlarınız için saygılar,. :confused:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sesin kesilmesi 9 voltun yetmemesidir
cihaza hiç zarar vermemiştir
18 volt al tak çalışır
 
çok hassas bi cihaz değilse muhtemelen bozulmamıştır. 18 volt adaptör bulamayabilirisiniz, laptop adaptörlerine bakın yada düşük güçlü ise 2 adet 9V luk pillerden sağlayabilirsiniz
 
Arkadaşlar hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum ilginiz için pedala 18 wolt adaptör alıncada aynı şeyi yaptı ama öncesinde 9 wolt bağladığım için benden kaynaklımı bilemedim yani ben 9 wolt bağladım diyemi bozuldu yoksa satıcımı o şekilde sattı bana bilemedim o yüzden danışmak istiyorum size :( cihaz ( Jim Dunlop Cry Baby SW-95 - Slash ) link vermek yasaktır belki diye link vermedim google yazarsanız aynı bu şekilde ürünü görmüş olabilirsiniz özelliklerini aslında sanırım 18 wolt olmasının sebebi 9 wolt wah efectti için kullanılıyor diğer 9 woltuda distortion yani gain özelliği cızırtılı ton almak için kullanılıyor normalde 18 wolt yani iki adet 9 wolt pil takılarakta çalışabiliyor ama aynı sorun var,. :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst