18 v lityum batarya

Arkadaşlar herkese merhaba 18 v lityum batarya ile ilgili bir sorum olacak elimde şarjlı çim biçme makinası var cihaz performanslı çalışmıyor şarja takıyorum kırmızı yanıyor 10sn sonra yeşile dönüyor bataryayı söktüm tüm pilleri tek tek ölçtüm hepsi 4 volt üzeri bms devrenin batarya bağlantısındaki toplam voltaj 20.5 fakat cihaza giriş ucunda 17.7volt ölçüyorum sebebi ne olabilir? şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    104.5 KB · Görüntüleme: 9
  • image.webp
    image.webp
    119 KB · Görüntüleme: 9
batarya bms kartı sorunlu, bende de bir tane var hem de 21 volt 4 amper. piller sağlam ama çıkış yok. bendeki silikon sıkma tabancasının. 5s2p kart var ama çok komplike. beni aşıyor.

Bütün pilleri harici olarak ayrı şekilde şarj edip tam dolu seviyeye geldiğinde bms ye tekrar bağlanıp deneme yapılabilir ama bms kartı arızalı başka bir sebebi yoktur.
Benim başıma gelen bir olayda yoğun kullanım sonucu bataryanın bms dengesi bozuldu.
Batarya şarj cihazına bağlandığı zaman kırmızı ışık yanıp sönüyor sonra yeşile dönüyordu.
Piller tek tek harici olarak şarj edildi yeniden bataryaya yerleştirildi ve çalışmaya başladı.

Bms üzerinde sıkıntı var. Mosfetler arızalanmıi olabilir.
teşekkürler
batarya bms kartı sorunlu, bende de bir tane var hem de 21 volt 4 amper. piller sağlam ama çıkış yok. bendeki silikon sıkma tabancasının. 5s2p kart var ama çok komplike. beni aşıyor.
teşekkür ederim
Bütün pilleri harici olarak ayrı şekilde şarj edip tam dolu seviyeye geldiğinde bms ye tekrar bağlanıp deneme yapılabilir ama bms kartı arızalı başka bir sebebi yoktur.
Benim başıma gelen bir olayda yoğun kullanım sonucu bataryanın bms dengesi bozuldu.
Batarya şarj cihazına bağlandığı zaman kırmızı ışık yanıp sönüyor sonra yeşile dönüyordu.
Piller tek tek harici olarak şarj edildi yeniden bataryaya yerleştirildi ve çalışmaya başladı

Forum istatistikleri

Konular
131,327
Kullanıcılar
455,159
Son üye
aytek066

Yeni konular

Geri