17'' Samsung 793 DF cızırtı ve dalgalanma sorunu

fgulcicek

Üye
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
38
Dün akşam birden bire monitör dalgalandı ve ardından cızırtı sesi gelmeye başladı. On dakika sonra da kötü bir koku geldi. Ama halen titreme de olsa görüntü alıyorum. Problem neden kaynaklı acaba? Beslenmede bir kondansatörden şüpheleniyorum ben şahsen. Kesin tanı için üstadlara da bir danışayım istedim.

Bir de herhangi bi şekilde bilgisayara zarar verir mi ? VGA çıkışına yüksek voltaj verip ekran kartını yakması vs vs gibi?
 
Beslemeleri Değişin..Ama monitorun resmini koysanız içinin daha iyi yardımcı olabilirim..

Ekran kartına hiçbir şekilde zarar veremez. çünkü ekran kartı ona sinyal yolluyor monitorden hiçbir şekilde sinyal almıyor.
 
Resim çektim ancak kameranın algılayabileceği kadar belirgin bir dalgalanma çıkmadı. Dolayısıyla belli olmuyor resimden hocam.

Beslemeleri değiştirip dener, sonucu burada paylaşıcam.
 
arkadaşım tht trafosuna yakın elektrolitik kond.değiştir bunlar trfonun ısısından en çabuk bozulanlardır.birde o cızırtı tht den de kaynaklanıyor olabilir trafo sarımları arasında atlama yapuyordur zaman zaman.iyi gözlemelemen gerek.booster kond.larıda kontrol et onlarda değer değiştirmiş olabilir..kolay gelsin..
 
beslemedeki blok kond. ve +B gerilimi üzerindeki kond. yapabilir. Elektronik eğitimi almamışsanız uğraşmayın, Çarpılma riskiniz var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst