17 daire panosuna jenerator nasıl baglanır

Her daire için; 3 fazlı besleme ise,ikişer adet 4 kutuplu kontaktör, tek faz ise ikişer adet
iki kontaktör kullanın. Mühürlü bölume koymayın, aıza durumunda mudahale etmenız sorun olur. Sayacları ve Şebeke sigortasını bir bölüme, Generetör sıgorta ve ikişer kontaktörü ayrı bir bölüme alabilirsiniz. Her daırenın şebeke/generatör kontakör bobınlerını diğerinden kılıtleme yapın. Şebeke kontakörleri paralel, Generatör kontaktörleride ayrı paralel olacak.Unutmayın, çizimde de belirttim, nötrler ayrı olacak.
Sayın zeybek abone verilmeye gelindinde sayaçlara giden enerjinin kontrolsüz şekilde müdahale de bulunması istenmeyen bir şey dir misal gelen kontrolcüler şöyle der sayaç a gelen enerjiyi adam başka yerde kullana bilir der ana hat hiç bir şekilde mühürlü bölümden çıkarılmamalı
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaş, ben kontaktörden bahsedıyorum, sayaçlar mühürlü bölgede elbet, ve bu bahsettıgım yapılmış bır uygulamadır. Sayaca geleb değil, sayacdan cıkan enerji kontaktöre gıdecektır. Şemayı ıncelersenız göreceksınız.
 
Yazılanlara istinaden söylemiş idim eger sayaç çıkışı ise size katılıyorum saygılar
 
Konu enerji ölçümü ise artık projelerde maliyet kaynaklı tek kablo veya busbar çıkılıyor generator için ikinci bir kablo ya veya busbar gerek yok diye biliyorum. Bu durma daireleri besleyen ana panoda ats yapıp çıkışları enerji Analizoru tesis edip generator çıkışına da bir enerji Analizoru tesis ettiğimizde sorun kalmıyor...
Eski sistemde ana pano anlamında şebeke için ayrı generator için ayrı bir dağıtım panosu ve bu ikisini transfer yapacak bir pano daha gerekiyordu. Sistem kontaktorlu olduğunda belki generator gözünde konumlanabilir. Ama iki farklı kaynak tek panoda olmaz yorumu gelir bu durumda. Tabii uygulamalar böyle değil. Yapan yapiyor işin içine maliyet girince.

Ama son bildiğim bu şekilde generator için ayrı bir sisteme gerek yok tek kablo ile çözülüyor. Enerji ölümüne ilişkin güncel bir değişiklik vardı. Bulabilirsem burdan paylaşırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst