16f877 vs 16f887 ?

Konusu 'Pic Programlama' forumundadır ve memeth tarafından 7 Eylül 2017 başlatılmıştır.


  1. memeth

    memeth Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2017
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Klasik olmuştur ama genede yazayım; yeni başladım... Başlıktanda anlaşılacağı üzere dahili osilatörü varken ve daha ucuz ve daha gelişmiş olmasına rağmen neden 887 değilde heryerde 877 örnekleri ve açıklamaları var ?

    Öğrenmek amacıyla buton-lcd-led denemesi yaptım ama şu sorunu aşamadım: LCD ye gönderdiğim yazılar devamlı git gelli yanıyor. Yani sabit yanmıyor. Ledler istediğim gibi çalışıyor. Sadece butonların birinde sırayla ledleri yakıp söndürürken yazı sabitleniyor. Gerçi nedenini anlıyorum devamlı tarama yapıyor ama ledlerin durumunu yazdırdığım ledlerin anlık durumlarını LCD de nasıl sabitlerim. Kesme kullanmadan. En son fonksiyon kullanarak denediğim kodları paylaşayım. Ledlerin döngüsüz yanmasını önemsemeyin.

    :
    :
    :

    #include <lcd.c>
    lcd_init();
    void durum1(){
    printf(lcd_putc,"\fLEDLER YANIYOR MU \nbos satir");

    output_b(255);
    }
    void durum2(){
    printf(lcd_putc,"\fSIRAYLA YANIYOR\nbos satir");

    output_b(1);
    delay_ms(500);
    output_b(3);
    delay_ms(500);
    output_b(7);
    delay_ms(500);
    output_b(15);
    delay_ms(500);
    output_b(31);
    delay_ms(500);
    output_b(63);
    delay_ms(500);
    output_b(127);
    delay_ms(500);
    output_b(255);
    delay_ms(500);
    output_b(127);
    delay_ms(500);
    output_b(63);
    delay_ms(500);
    output_b(31);
    delay_ms(500);
    output_b(15);
    delay_ms(500);
    output_b(7);
    delay_ms(500);
    output_b(3);
    delay_ms(500);
    output_b(1);
    delay_ms(500);
    output_b(0);
    delay_ms(500);
    }
    void durum(){
    printf(lcd_putc,"\fHEPSI SONUK MU\nbos satir");

    output_b(0);
    }




    void main()
    {

    lcd_init();

    while(TRUE)
    {
    if(input(but_1)==1)
    durum1();


    else if(input(but_2)==1)
    durum2();

    else
    durum3();

    }

    }
     
Yüklüyor...
Benzer Konular
  1. Topuz-Ehlimuhendis.com
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    119
  2. LayLayina
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    361
  3. alpergen
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    350
  4. onur125412
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    635
  5. haterbol
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    732
  6. fatih6767
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    911
  7. untouchable
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    439
  8. Majardoma
    Mesaj:
    8
    Görüntüleme:
    956
  9. raxkedi11
    Mesaj:
    3
    Görüntüleme:
    745
  10. phil
    Mesaj:
    14
    Görüntüleme:
    1.600

Sayfayı Paylaş