1600 KVA trafo problemi

Katılım
6 Tem 2007
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
39
Tesisimizde kesicili trafo koruma hücresi bulunmakta. Trafo değeri 1600 KVA , 31,5/0,4 kV. Koruma hücresi ulusoy marka. Önceki aya kadar sürekli kesici toprak hata akımından açardı (18 A civarı) Bu nedenle trafonun yıldız topraklamasını kuvvetlendirdik. şimdi bu sorun düzeldi. Ancak nötrden toprağa AG hattında 85 A gibi bir akım akıyor. Tüm kabloların ve motorların izalasyon testini yaptık arıza çıkmadı. tesisimizde bir kaç lamba hariç monofaze cihaz bulunmuyor. Ayrıca benzer tesisden(aynı cihaz, motor ve malzemelerle kurulu. hatta üretim miktarlarıda aynı) aylık 25.000 fatura öderken bu tesisten 40.000-45.000 gibi bir fatura ödüyoruz. Bunun nedeni ne olabilir.?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tesisinizde kaçak akım var gibi görünüyor.
 
nötürden toprağa akım akmaz nötrden akım kaynağına akım akar şöyle bir ihtimal söz konusu 3 fazda dengeli yük mü var öncelikli olarak bunu veri halınde bize dökun çünki 3 fazın vektorel toplamı eğer sıfır degıl ise notr den akım kaynagına doğru akan akımı goreceksınız.
 
Farklı çalışma modlarında, mesela tam yük, yarım yük, %25 yük gibi, her faz için akım ölçümü yapın. Ayrıca ana hatta ki kabloların nasıl olduğunu yazın, parelel kablolar kullanılıyormu? Birde ölçüm sisteminizle ilgili bilgi verin, AG'den ölçüm yapılıyor akım, gerilim trafoları şu vs...

O zaman bir yorum yapılabilir.
 
ARKADAŞLAR ELİNDE 1600 KVA TRAFO BİNASI PROJESİ OLAN VARMI VARSA BENLE PAYLAŞABİLİR Mİ. BİR PROJEDE 1600KVA TRAFO BİNASI YAPACAĞIM. BUNUN HAKINDA BİLGİ TOPLUYORUM. YAPILMIŞ BİR PROJE VARSA BANA ÖN FİKİR OLUR.
BİLGİ PAYLAŞMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR MAİLİME BİLGİYİ GÖNDEREBİLİR.


MAİL: [email protected]


ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst