1600 KVA trafo motorlu şalter arızası

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
merhabalar;
2 adet 1600KVA trafomuz var birbirinden bağımsız. trafolardan birisinin AG çıkış motorlu şalteri ( moeller) bazı zamanlar atıyor (trip atıyor şeklinde ifade ediliyor) ve manuel olarak tekrar devreye alabiliyoruz. trafonun çektiği akım ortalama 200A civarında. diğer trafomuz yaklaşık 500A akım çektiği halde bu hatayı vermiyor. bazı danıştığım tecrübeli kişiler düşük gerilim bobinine geciktirici takarak bu hatadan kurtulacağımı söyledi ama tam olarak anlamadım. bilgi verebilecek birisi var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şalter firması ile görüşebilirseniz,onlar size yardımcı olur.Şalterinizde,düşük gerilim bobini varsa,ani gerilim düşümlerinde şalterin açmasını önlemek için,bu açma bobini,geç açma yapan bobinle değiştirilmesi çözüm olabilir ( açma bu yüzdense ).
 
sayın scorpion eyes;

kuplaj bağlantımı devreye aldım ve hastaneyi diğer motorlu şalter üzerinden tek trofan besledim. hiçbir problem yok.
arızalı olan motorlu şalteri söktüm içerisinde düşük gerilim bobini var fakat bağlantısı yapılmamış, düşük gerilim bobininden de değil arıza.

yaz aylarında hiçbir şekilde yapmıyor arızayı. iki kış gerçirdim burada, havalar soğuduğu zaman motorlu şalter trip yapmaya başlıyor. harmonikten falan olsa kuplaj bağlantısını açtığımda diğer motorlu şalterde de trip yapması gerekmez mi ?

trip yapması harmonikten değil, düşük gerilim bobininden de değil. cihazın sadece kış aylarında soğuk havalarda bunu yapmasını neye bağlayabiliriz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst