160 kva trafonun dağıtım şirketine devri hk.

Serkan 358

Üye
Katılım
21 Nis 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
35
Merhabalar, bir trafo düşünün, trafoda toplam 11 tane enerjisanın fatura düzenlediği aktif abone bulunmakta, 6 tanede boş daire, toplam 17 adet. Dağıtım şirketi bu trafoya özel diyor. Bunu enerjisaya devretmek istiyoruz, nasıl bir yol izlemeliyiz, yardım ederseniz sevinirim. İyi günler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İstemiyorsa almaz.Ön şart,sadece trafo değil,bulunduğu yerin mülkiyetinide ister.Amaa ! aması var işte.:rolleyes:
 
İlgili trafo artık bir dağıtım trafosu haline gelmiş. İlgili trafo yeri özel mülkiyet içerisinde ise kamulaştırılarak Dağıtım şirketine devri yapılabilir. Burada trafonun yeri önemli. Çünkü kamulaştırma yapılmazsa yarın devir alındıktan sonra mülk sahibi trafoyu kaldırın derse dağıtım şirketi zor durumda kalıyor.

Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği
Bağlantı görüşü
Madde 10/A
i) Meskun mahal dışında bir OG kullanıcısına ait transformatörden, transformatör malikinin muvafakati ile en fazla beş kullanım yerine ayrı kullanıcı olarak müstakil ölçü sistemi ile bağlantı yapılabilir. Bu durumda söz konusu transformatör ortak kullanım haline gelen tesis olarak değerlendirilmez ve bu transformatörden bağlı kullanıcılar OG kullanıcısı olarak kabul edilir. Bu durumdaki bir tesise altıncı kullanıcının bağlanacak olması durumunda söz konusu tesisin ortak kullanım haline geldiği kabul edilir ve 37 nci madde kapsamında işlem yapılır.

bu maddeye istinaden devir alabilirler.
 

Ekli dosyalar

  • _PortalAdmin_Uploads_Content_FastAccess_a8be22e370025.DOCX
    174.4 KB · Görüntüleme: 8

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,493
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst