16 girişli entegre

faithfoxy

Üye
Katılım
20 Ara 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
Herkese merhaba. şu anda şöyle bir entegreye ihtiyacım var. 16 veya 8 girişli bir entegre olacak. cıkış 4 veya 8 olabilir. yazıcıoğlundan almak istedim ama model sordular. ben de yaklaşık 10 yıldır piyasadan uzak olduğum için benim bildiklerimin modası geçmiş durumda :) ihtiyacım olan işlem şu , dışarıda çalışan 24 adet rölem var. bu röleleri bilgisayara bağlayıp, hangi röle veya rölelerden sinyal geldiğini bulmam gerekiyor. multiplexer entegre ihtiyacım var anlayacağınız. bana model numarası verebilirseniz memnun olurum. iyi akşamlar.
 
Bilgisayarın hangi portuna bağlanacak ve bilgisayar çalışan röleyi nasıl tesbit edecek?
Hazır bir programınız var mı?
 
işlem basit. seri porta bağlayacağım. multiplier ile gelen veriyi seri porta atıp, ordan okuduğumda hangi rölelerin sinyal gönderdiğini anlayacağım. elimde program hazır. ancak dışardan veriyi okumamı sağlayacak entegreyi bulmak kaldı. başka çözümlerde mümkün ancak en optimum çözüm bu.
 
Digital entegreler var.
40XX
41XX
45XX
74XXX
Bu serileri bir inceleyin isterseniz.
 
Selam. Seri porttan iletişim kuracağınız için öncelikle max232 gibi bir dönüştürücü entegreye ihtiyacınız olacak. Multiplexer işini görmeyecek neden derseniz sonuçta birçok bilgiden birisini seçmeye yarayan bir entegre olacak bu. Fakat sizin buna değil rölelerin konumuyla ilgili bilgiye ihtiyacınız var. Bence pic 16f877 gibi 33 portu olan bir mc kullanırsanız hem portların durumunu okumanız çok kolay olur hemde okudunuz datayı pc gönderme kolay olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst