154/6,3kv trafo zati koruma yardım

SGENCER

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
36
Puanları
1
arkadaşlar tesisimize best marka 25/31,5 MVA 154/6,3 kv luk bir trafo aldık ve eski trafo ile değiştirilecek.fakat zatı koruma projesinde eski trafomuzda olmayan bazı korumalar gördüm.
Bunlar
1:-CF101-Balon için sinyal rolesi alarm veya açma bu sinyal gelirse manası nedir.
2: -AA352- Geri döndürmez vana açma .
3Kazan için basınç giderme ventili açma
4:-CF061-şalter koruma rölesi açma
5:-CP081-kademe şalteri basınç giderme ventili açma.manaları nedir.yardımcı olursanız sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sayın sgencer
CF101:genleme deposu içinde bulunan BALON veya separatör trafoya yağ basıldıktan sonra şişirilir. trafo yüklenmeye başlandığında ısınan yağ genleşerek dış atmosfere kurutuculardan hava atar. trafo içindeki yağ soğumaya geçtiğinde büzüşerek dış ortamdan hava emer işte balon bu anda devreye girerek dış ortamdan emilen havanın yağ ile direk temasını keser. balonun sinmesi durumunda kumanda odasına alarm kontağından sinyal gönderir.
AA392:geri dönmez vana veya çekvalf trafoda herhangi bir arızadan dolayı yağ kaçağı hızlı olduğu anda (buşing kırılması gibi) vananını içinde bulunan valf kapatarak genleşme deposundan gelecek yağ akışını keser ve kazan içinde vakum etkisi yaparak yağın akışını yavaşlatır. ilgili kontağı kapatarak açma sinyali gönderir.
KAZAN İÇİN BASINÇ GİDERME VENTİLİ veya PATLAMA VENTİLİ trafo kazanın içinde bulunan basınç tehlikeli sınırlara geldiğinde Kazan ve kaynak noktalarına zarar vermemesi için ventili açarak trafo üzerinde bulunan fazla basıncı dışarıya atar. kumanda odasında açma sinyali gönderir.
CF061:ŞALTER KORUMA RÖLESİ trafo üzerinde bulunan ANA TANK BUCHHOLZ RÖLESİ gibi işlem görmektedir. kumanda odasına açma sinyali gönderir.
KADEME ŞALTERİ BASINÇ GİDERME VENTİLİ veya şalter patlama ventili Yükte kademe değiştiricili trafoların şalter yağı ile ana tank yağı birbirinden ayrıdır. genleşme deposu içinde iki bölüm bulunur. kazan için basınç giderme ventili gibi şalter bölmesinde herhangi bir arızadan dolayı basıncın artması durumunda fazla basıncı ventil vasıtası ile dışarı atar kumanda odasına açma sinyali gönderir.
 
sn camgöz bu bilgiler benim de işime yaradı çok teşekkürler.
 
çok teşekkürler.saygılarımla
 
güzel açıklamış camgöz arkadaş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst