150 tonluk hava kavramalı pres kendiliğinden inip kalkıyor

Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
merhaba şuan çalıştığım yerde 150 tonluk hava kavramalı bir pres var. delta marka plc ile kontrol ediliyor kendiliğinden inip kalkıyor. plc değiştirdik ek olarak sensör koyduk ama yeterli olmadı pedala basmasak bile iniyor kalkıyor. plcnin input u görüyor ama herhangi bir kabloda veya valfte bir şey yok herşey sağlam. herşeyi baştan değiştirdik kablolar dahil ama olmadı yardım ederseniz sevinirim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim ama pres inerken inputta yanan ışığı görüyoruz.sanki pedala veya butona basıyormuşuz gibi. manyetik alandan olabilir mi? eğer manyetik alandan ise ne yapabilirim?
 
plc kabloları blendajlı değilse olabilir kabloları değiştirmenizi öneririm blendajlı kanlo kullanın harmonik yapmış olabilir
 
Manyetik alan da olsa sorun sizin presinizde heran ölümle sonuçlanacak(bilerek yazdım) güvenlik açıkları mevcut, presin üreticisiyle bağlantı kurun veya güvenlik sistemleri ürünler satan uzman biriyle preste revizyon yapmanız gerekiyor.
 
manyetik alandan olucağını sanmıyorum.ondan kaynaklanacağını düşünüyorsan plc nın 24v luk güçkaynağının önüne 220 v-220v 50va lik yalıtkan trafosu koy güç kaynağının eksi (-) ucunuda şaseye bağla.
manyetik alandan olucağını düşünüyosan kesin çözüm.
rölelerini kontrol et dereim ayrıca
kolay gelsıin
 
iniş kalkışı pedal sağlıyorsa pedaldan gelen inputu plc den sökün takip edin yine aynı problemi yapıyorsa valf te problem olabilir
 
Tesisinizdeki topraklamayi kopntrol edin. Bizde' notr hattini topraklama gibi kullanma aliskan ligi vardir. PLC beslemesini kontrol edin' EMD filtre kullanin.Benim bir PLC devremde kilitlanmeler oluyordu', topraklamayi kontrol edip duzelttim, PLC besleme devresine filtre koydum..

Sent from my ViewPad 10S using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Arkadasim birde fren kavrama grubuna ve balatalara bakin


Sent from my LG-P725 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Sn. kayra2011, taşovalı, zeybek, kahraman77 söylediği yöntemler sorunu çözse bile, o çözüm pres gibi güvenlik isteyen sistemler için CE kurallarına göre çözüm olmaz, yani heran ölüm tehlikesi preste devam etmektedir, dolayısıyla CE kurallarına göre elektrik sisteminin ilgili güvenlik ekipmanlarıyla revize edilmesi şarttır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst