14 Volttan Sonra Çalışan Devre Lazım

anll35

Üye
Katılım
18 Ara 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
merhaba öncelikle forumda yeniyim. başlıkta da belirttiğim gibi 14 volttan sonra çalışcak devre lazım. normalde 10 volt olan enerji ampul patlaması sebebiyle 14-15 volt civarı oluyor ve bende bu enerji yükselmesine bağlı uyarı veren devre yapmak istiyorum. Enerji 14 volt olduğunda bir lamba yardımıyla ikaz vermesini istiyorum böyle birşeyi nasıl yapabilir yardım edermisiniz..??
 
14 volttan sonra çalışcak devre ne demek. Türkçe" yi neden düzgün kullanamıyorsunuz.
 
türkçe yi nerde düzgün kullanmamışım bi gösterir misiniz ?
 
Yanlışını görmeyip farklı çözüm arıyorsun, kullandığın cihaz nedir devre ne amaçlı yapılmış varsa şema foto paylaş, voltaj regülatörü kullanırsan lamba patlaması sorununu unutacağını düşünüyorum.
 
Opamplı karşılaştırıcı sizin işinizi görecektir. Referans gerilimini 14V olarak ayarlayınız.
 
devreyi motosikletimde kullanıcam herhangi bir lambası patladığında enerji otomatikmen 14 volta yükseliyor ve ben patlayan lambayı görmediğimde bana uyarı vermesini istiyorum.. 14 volta kadar açılmayan fakat 14 volttan sonra açılan bir devre lazım küçük bi devre olması iyi olur benim için.
 
Önceki mesajımda dediğim gibi, araçlar 6-12v çalışır regülatör kullanırsan böyle sorunun kalmaz. Önyargım yok sadece hata tanımlaman yanlış dedim; Temel doktora sırt ağrısı şikayetiyle gider, doktor bi bakar sırtında bıçak var ve şaşırarak sorar "Acımıyor mu" Temelin cevabı "sadece cüldiğim zaman"!
 
anladigim kadari ile arkadasimiz lamba patladiginda uyari gormek istiyor. yoksa 14 voltun motora zarari dokunmaz. motorlar 18 volt dc ye kadar guvenle calisir.
direnc ve led ile yapabilirsiniz en basit. 100 k trimpot ve led ile sadece istediginiz seviyeye geldiginde ledin yanmasini saglayabilirsiniz. ama bu da devamli eneeji kaybi ve direncin isinmasi demektir.
13 14 volt zener var
zeneri artiya seri baglayinca 14 volttan once calismaz. siz de bu ozelligini kullanabilirsiniz, onune bir serit ledden kestiginiz 3 luyu takarsiniz olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst