132 kw motor ve röle hatası

beratduran

Üye
Katılım
4 Ocak 2023
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhabalar. Şöyle bir sorunum var abiler 132kw motora sahip bir makinamız var soft starter ile yol veriyoruz kalkış anında 900 amberden fazla güç çekiyor 12-13 saniye sürüyor sonrasında 110 amperlere düşüyor bu kalkış anında bizim kompanzasyon(825kvar şönt reaktörlü) ) kafayı yiyor şalterler ötmeye başlıyor tavalardan ses falan gelmeye başlıyor sonra röle hataya geçiyor bunu neden yapıyor? Bu kalkış anında destek için kondansatör koysam sisteme 30kvar civarı normal akımına girince kondansatör devreden çıksa işe yarar mı? Kompanzasyon Referans ag sistemden alınıyor son olarak.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Trafonuz kaç kva ? %50-60 rampada kal - kınma olmuyormu ?Demerajla ilgili böyle bir konu olmaması gerekir.Ayrı bir kontak-
tör üzerinden ! motorla beraber devreye girip,yolverme işleminden sonra devreden
çıkacak şekilde 30-40 kvar bir kondansa -
tör devreye alma düşünülebilir.Hataya ge-
çen röle,kompanzasyon rölesimi ?Çıkan
hata nedir ?Soft starter marka / tip / set
değerleri nedir ?
 
Trafo 1600kva. Kompanzasyon rölesi hataya geçiyor alarm veriyor . Referans og den alınmadığı için bu durum oluyor diyen oldu. Yarın kalkış anında deveye girip nominal akıma dönünce devreden çıkan kondansatör takıp deneme yapacağım.
 
Başlangıç geriliminiz % kaç? Rampa süreniz kaç ? Soft startlarda % 30 a kadar inilebiliyor.
 
Rampa süresi 20 saniye. 2 faz 380V tek faz 50V kontrollü. Ama şöyle makinanın çalışmasında sorun yok sorun kompanzasyon.
 
Evet onu da düşündüm ama o zaman da fabrikadaki diğer makinaların kademe süreleri gecikmez mi, reaktif güç artmaz mı? Çünkü makinaların ortama güçleri 150kw toplam güc tüketimimim 1250kw gibi ortalama.
 
kompanzasyon kademe alma zamanı uzatılmalı ve soft starter bir üstü seçilmesi de önemli
tavalardan ses gelmesinin sebebi elektrik akımının dinamik etkisinden kaynaklı bir durum kablo kesiti ve kablo mesafesi hesabının yanlış yapılması kabloların tavaya düzgün reglaj yapılmaması bu soruna sebep olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst