1300 c dayanıklı epoksi gibi dolgu maddesi veya karışı var mı?

mylifese

Üye
Katılım
10 Ocak 2007
Mesajlar
310
Puanları
1
Konum
İstanbul
(su buharı ve atık, kirli doğal gaz ) yanma odası dönüşü 1300 c sıcaklık bulunmakta olup bu sıcaklığı ölçen flanşlı termokupl vardır. zamanla flanşla porselen arası catlaması nedeniyle porselen içinden su yoğuşması nedeniyle hatalı değer göstermektedir. porsel ile flanç bağlantı arası dolgu maddesi epoksi gibi bir karışım varmıdır.
 
KLTA - Refrakter,Ate Tulas,Ate Betonu,Plastik Refrakter,Beton Refrakter

Plastik reflakter dolgu malzemesi:

Dövme veya sıkıştırma yoluyla uygulanan kullanıma hazır malzemelerdir.Kurutulduktan sonra ısı veya kimyasal bağlayıcılar yardımıyla katı faza geçerler. Demir çelik, ağaç-kağıt, alüminyum, dökümhaneler ve seramik endüstrilerinde geniş kullanım alanları vardır. Fırınlar, brülör bölgeleri, potalar, vs. gibi yerlerde ana örüm malzemesi olarak kullanıldıkları gibi aynı zamanda pek çok yerde de tamir malzemesi olarak kullanılırlar.

Not: Kullanım alanı olarak ayrıca,fırınlar,potalar ve brülörler isim olarak sayıldığı için,sizin sözünü ettiğiniz 1300 derece sıcaklıkta amyant(Asbest) benzeri bir malzeme gibi yanmadan dolgu malzemesi olarak işinizi görür sanıyorum,bileşimi demir,alüminyum,silisyum,kalsiyum,vb.oksitlerinin bir terkibini içeriyor.Kolay gelsin.
 
Eğer dolgu işini henüz tamamlamadıysanız aklıma gelen başka bir reflakter malzemeden bahsedeyim.Kömür sobası imalatçılarının,soba içini ateş tuğlaları ile örüp doldururken,tuğlalar arasında bağlayıcı bir sıva olarak kullandıkları "Şamot çamuru"nu reflakter dolgu malzemesi olarak flanş bağlantısında kullanabilirsiniz.Maleme ayni bir çamur harcı gibi sürülüp sertleştiğinde,aynen bir ateş tuğlası görünümüne dönüşüyor ve çok iyi bir bağlayıcı ve dolgu malzemesi olabiliyor.Tedarik imkanını, yine bu tür tanıdığınız soba imalatçıları bulunuyorsa, onlara sorup araştırarak,bu reflakter harcı(Sıvayı) elde edebilirsiniz sanıyorum.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst