12v sigorta kutusu besleme kablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ryzlandx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ryzlandx

Üye
12V sigorta kutusunun girişlerini beslemek için 8 adet 1.5mm² kablonun uçlarını tek bir pabuçta birleştirsem, sistem maksimum 40 amper çekecek; bu şekilde bir sorun olur mu?

12V sigorta kutusunun girişlerini beslemek için 8 adet 1.5mm² kablonun uçlarını tek bir pabuçta birleştirsem, sistem maksimum 40 amper çekecek; bu şekilde bir sorun olur mu?
güzel insan, eksik bilgi veriyorsun. şimdi buradaki sigorta amcalar kaç amper? çaktırmadan neleri besleyecekler? şimcik diycez, 1,5mm2 kablo 16 ampere dayanır, hepsini tuttuk tek pabuca sıkıştırdık. 16x8 amper mi olacak? asıl unuttuğum besleme kaç amper ve nereden geliyor? giriş ? çıkış?
ben kendi kendime yine çok mu konuştum?

güzel insan, eksik bilgi veriyorsun. şimdi buradaki sigorta amcalar kaç amper? çaktırmadan neleri besleyecekler? şimcik diycez, 1,5mm2 kablo 16 ampere dayanır, hepsini tuttuk tek pabuca sıkıştırdık. 16x8 amper mi olacak? asıl unuttuğum besleme kaç amper ve nereden geliyor? giriş ? çıkış?
ben kendi kendime yine çok mu konuştum?
Buzdolabı 15 amper
Hidrofor 10 amper
Diğerleri 2 amper

Aküden 35lik kablo ile bakır baraya besleme geliyor baradan da 12v sigorta kutusuna 8x1.5mmlik kablolar ile gidiyor barada tek papuç ile bağlı

Son düzenleme:
Bu tip otomat tipi sigortalar DC de kullanıldığında açma değerleri beyan değerlerinden farklılaşır. Böyle kullanım genel geçer bir durumsa ortada bir yanlışlık var. Sanki orada kaçak akım rölesi de var. Onunda DC de neye nasıl tepki vereceği konusunda bir öngörü sahibi değilim.

inverterin 220v çıkışı için kaçak akım 12v da kullanmıyorum

@Mustafa KABADAYI ustam, @rsimsek ustam, sizler bu işlerden anlarsınız. benden bu tarafa cacık olmaz. benim için dc de her zaman kalın kablo evladır. ama çap konusu siz ustaların.

Evet, bu anlatım şekli biraz karışık ve yetersiz de olmuş. Kesin çözümü için mutlaka ek açıklamayı yapmak gerekiyor. Örneğin hidrofor, buzdolabı, diğer yük (220 volt AC' de bu kadar amperi çekemezler, 12 volt DC' de ise çekebilirler) 12 voltla aküden direk ve ona bağlı sigorta kutusundan beslenirken inverter ise 12-220 volt ile olası aydınlatmalardaki 220 volt lambaları yakıyor solar sistemde şeklinde hayal ettim, anlatılanlara göre. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri